Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Roeibootje gekapseisd bij Wemeldinge

Toegevoegd: 21-07-2014, 17.43 uur
Door: Rolf de Feijter

WEMELDINGE - Op de Oosterschelde bij Wemeldinge is vanmiddag een roeibootje gekapseisd. Zes opvarenden kwamen hierbij in het water terecht.

Het incident vond rond 16.10 uur plaats ter hoogte van de Steldijk. Ter plaatse bleek dat een roeibootje met Belgische scouts was gekapseisd. Alle zes opvarenden kwamen hierbij in het water terecht. Zij zijn op eigen kracht aan de kant gekomen. Daar werden ze opgevangen en nagekeken door ambulancepersoneel. Ze werden behandeld voor onderkoelingsverschijnselen en lichte verwondingen.

Wat de oorzaak is van het kapseizen van het bootje is niet bekend. Nog twee andere bootjes die erbij hoorden zijn onder begeleiding van Rijkswaterstaat en de KNRM naar de haven van Goes gevaren. De gealarmeerde duikteams van de brandweer werden niet meer ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (21-7-2014 om 22:09)
Mag hopen dat ze zwemvesten aan hadden. Ze hebben geluk gehad. Er zijn her en der al weer een aantal mensen verdronken sinds het zo warm werd. Zelfs een meisje dat aan het pootje baden was, water is prachtig maar niet te onderschatten.
Spetter (21-7-2014 om 19:40)
Gelukkig dat het zo goed afgelopen is. Er zijn te veel mensen die denken dat de Oosterschelde een speelvijver is terwijl er toch echt veel stroming en scheepvaart kan zijn. En vanmiddag ook nog eens een straffe wind!
Cookie-instellingen beheren