Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Controles spoorlopers langs Zeeuwse spoor

Toegevoegd: 22-07-2014, 10.01 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van ProRail surveilleren vanaf donderdag extra langs het Zeeuwse spoor. Dagelijks worden hier mensen waargenomen die langs het spoor lopen. Dat is levensgevaarlijk en hindert het treinverkeer. Op spoorlopen staat daarom een boete van 140 euro.

Spoorlopers zijn mensen die zich te dicht in de omgeving van het spoor begeven. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die bramen willen plukken, het spoor gebruiken als wandel- of fietsroute, bewust de kortste weg nemen of spelende kinderen. Via machinisten krijgt ProRail jaarlijks circa 2800 meldingen. Maatregelen om spoorlopers tegen te gaan zijn onder meer het plaatsen van hekwerken, cameratoezicht, het voeren van campagnes en dagelijkse surveillances door onze BOA's.

Machinisten schrikken enorm wanneer ze iemand langs het spoor zien lopen. Ook zijn ze uit veiligheidsoverwegingen gedwongen op de rem te gaan staan. De vertraging die op deze manier wordt veroorzaakt is gemiddeld drie uur en twintig minuten per dag. ProRail doet er daarom alles aan dit terug te dringen. Wanneer de BOA's iemand op heterdaad betrappen, zijn zij bevoegd een boete uit te schrijven van 140 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erwin (23-7-2014 om 09:01)
Mensen die daar lopen moeten zwaar bestraft worden daar kan de boete niet hoog genoeg voor zijn. Hoe gek kan je zijn om bramen te gaan plukken langs de spoorlijn. Voor de rest gelijk een mooie video boodschap wat de consequenties kunnen zijn van spoorlopen.
wim (23-7-2014 om 07:09)
Zeer gevaarlijk om je daar op te begeven om bramen te plukken geven zulke mensen nu echt niet om der leven of de korstte weg kiezen te gek voor woorden als je zo iets lees
Cookie-instellingen beheren