Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 114 km

Politie ruimt twee hennepkwekerijen

Toegevoegd: 23-07-2014, 17.23 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vandaag zijn tijdens een geplande hennepruiming in Kapelle en Yerseke twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. Er zijn geen verdachten aangehouden.

In de Oude Bosstraat in Kapelle groeiden op de eerste verdieping van een schuurtje 152 kleine hennepplantjes. Door de ruimploeg is ook een kijkje genomen in de meterkast van de aangrenzende woning. Geconstateerd is dat er illegaal stroom is afgenomen. De bewoners van het pand zijn niet aangetroffen.

In de achtertuin van een woning aan De Warretjes vond een wijkagent vier grote hennepplanten. Deze zijn in het bijzijn van de bewoner afgeknipt en ter vernietiging meegenomen. Dit heeft voor de bewoner verder geen strafrechtelijke gevolgen aangezien het aantal binnen het gedoogbeleid valt.

In een loods aan de Kreeft in Yerseke is eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Daar zijn 228 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten weggehaald. Ook in dit pand kwam de ruimploeg niemand tegen en is er illegaal stroom afgenomen.

Alle kweekspullen uit beide panden zijn in beslag genomen en afgevoerd door de ruimploeg van Dienst Roerende Zaken (DRZ) van de Domeinen. Naar de eigenaren van de twee hennepkwekerijen wordt nader onderzoek gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JB (28-7-2014 om 13:10)
@willem77 "Wake up Boy!" De enigste waar dit voor geldt zijn degenen die hierop reageren. Wie is er zo zielig om hierop te reageren? Ik kijk het aan en denkt dat er nu wel wat van toepassing is!
willem77 (24-7-2014 om 14:52)
dus van kees mogen we volop inbreken--door rood rijden--door de straten scheuren en iedereen lastig vallen omdat het een dag van nationale rouw is? wake up boy. paar minuten stilte uit eerbied en daarna gaat het leven gewoon door.
Jac (24-7-2014 om 13:13)
Zucht................... ze moeten eens een PR-man inhuren bij de politie. Vier plantjes uit iemand zijn achtertuin halen? Daar kweek je geen respect mee. Respect moet je verdienen, dit is dus niet de manier.
Wesley (24-7-2014 om 12:19)
@NLX: "zolang de buren geen last hebben van de geur mogen ze ze niet eens meenemen" Je zegt het goed, het wordt gedoogd. Dat betekend dat 1 t/m 5 plantjes ook al illegaal is, maar als de agenten hier een oogje dichtknijpen is er niets aan de hand. Ze hebben het recht om zelfs 1 plant (mannetje of vrouwtje, heb gehoord dat daar verschil in blijkt te zitten??) te verwijderen...
@kees (24-7-2014 om 10:55)
Kees het zou pas respectvol zijn om de criminaliteit niet aan te pakken. We rouwen omdat crimininelen in de Oekraine bijna 300 levens hebben genomen en ze daarna nog slechter dan honden behandeld hebben toen ze dagen in de volle zon lagen en vervolgens nog beroofden ook. Laat de politie juist een respectvol statement maken door hier de criminelen die in dit geval wiet telen aan te pakken. De daad van de criminele separatisten mag juist geen vrijbrief zijn om criminelen hier deze dag ongemoeid te laten. Ik weet niet of je de politie- en marechaussee mensen de tocht heb zien begeleiden van eindhoven naar hilversum. Dan durf jij nog te spreken van respectloos. Respect voor de slachtoffers.
NLX (24-7-2014 om 09:42)
beetje jammer dat ze die 4 planten in de tuin hebben meegenomen.. dit vind ik ronduit belachelijk! die man/vrouw wil zijn eigen rokertje kweken en besteed daar waarschijnlijk veel tijd moeite aan om die plantjes groot te brengen. kijk van een kwekerij waar illigaal stroom word afgetapt kan ik zeggen dat is fout,en dat moet bestrafd worden.. maar die 4 planten? kom op zeg! het is zelfs minder dan de gedoogde 5 planten,hier in de omgeving staan genoeg planten te groeien .. zolang de buren geen last hebben van de geur mogen ze ze niet eens meenemen
Cookie-instellingen beheren