Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Diverse meldingen wateroverlast Zeeland

Toegevoegd: 28-07-2014, 07.59 uur - Update: 28-07-2014, 10.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op diverse plaatsen in de provincie is de brandweer maandagochtend ingezet voor meldingen van wateroverlast.

De eerste melding kwam rond 06.30 uur binnen vanaf de Contre Escarpe in Retranchement. Later werd de brandweer onder meer ingezet voor een ondergelopen kelder in de Prins Willem-Alexanderstraat in Cadzand.

In Westkapelle (foto's/video) werden twee tankautospuiten ingezet voor een middel-hulpverlening aan de Oranjestraat. Later moest een derde ploeg naar Westkapelle voor een tweede melding van wateroverlast, dit maal aan het Noordkerkepad. Ook bij de Noordweg, de Molenwal en de Bellinkstraat moest de brandweer helpen om het water weer te laten zakken.

Later volgden ook nog meldingen van wateroverlast vanuit de Spuiweg in Brouwershaven, Sint Joostdijk Oosterland, hotel Bos & Duin aan de Duinweg in Oostkapelle en een zorgcentrum aan de Lindelaan in Renesse.

Even voor 08.00 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat er toen sprake was van tientallen meldingen van wateroverlast. Ook uren na de eerste brandweeralarmering kwamen er nog meldingen binnen. Zo werd rond 10.05 uur nog wateroverlast gemeld in een kelder bij een pand aan de Botterlaan in Kortgene.

Volgens het KNMI is er tot het begin van de middag kans op buiige regen met daarbij plaatselijk onweer. Ook kan er nog steeds lokaal veel neerslag vallen. Tot vanavond 21.00 uur geldt code geel: gevaarlijk weer. 

Lees hier het uitgebreide weerbericht en bekijk de buienradar!


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gedupeerde (31-7-2014 om 13:03)
Door aanhoudende wateroverlast helaas al jaren met gemeente bezig wanneer ze de problemen eens gaan oplossen. Alles uitgezocht, gebeld en gesproken, en het klopt wat Kees zegt, de gemeente is verantwoordelijk! Alleen geven die niet thuis. Komen met een kul verhaal dat je zelf drainage moet aanleggen, ja nog effe! Hoezo je verantwoordelijkheid niet nemen gemeente!!!
jaap (31-7-2014 om 10:56)
De waterschappen moeten minder fietspaden en uitkijkbordesjes gaan maken of andere wegenplannetjes doorvoeren en meer op hun taak letten = zorgen voor droge voeten! Vroeger regende het soms ook 100 mm in een dag en dan stond niet het hele land op zijn kop.
Water loopt bergafwaarts, faeses ook. (30-7-2014 om 19:56)
Wat een lef om het op het broeikas effect te schuiven of dergelijke kul. Omdat wetenschappelijk helemaal niet bewezen is dat het klimaat ernstig veranderd is of gaat worden. Vroeger regende het ook al. Alleen bezuinigde de gemeentes vroeger niet op dit soort prioriteit infrastructuur. Kijkt u anders de gemeente financiën maar eens na. En daar vindt u zeker andere kostenposten die belachelijk zijn in verhouding tot het bezuinigen ter voorkoming van overstromingen. Maar ja, den Haag heeft de toorts van verantwoordelijkheid afgeschoven aan de incompetente gemeente klerkjes, en door heel het land misstanden, overlast, schade, ongenoegen, intimidaties, diefstal, corruptie, discriminatie door die klerkjes en ga zomaar door.
Bertju (30-7-2014 om 14:31)
Antwoord op het schrijven van Kees, als het waterschap niet naar behoren functioneerd en het water niet afvoerd kan de geemeent het niet kwijt.
Waterman (30-7-2014 om 09:59)
Met deze extreme buien valt in een korte tijd meer regen dan het riool kan afvoeren waardoor het water op straat blijft staan. Zelfs een goed onderhouden riool of een gescheiden rioolstelsel gaat dit niet voorkomen. Riolen vergroten heeft ook weinig zin omdat de buien alleen maar erger gaan worden en de limiet wederom snel is bereikt. Zorg bij extremen voor een bovengrondse afvoer naar oppervlaktewater en zorg dat deze ook de ruimte heeft.Nieuwe tijden voor overheid en burger. Niet alleen wijzen maar ook de hand in eigen boezem steken en begrijpen dat we dit samen het hoofd moeten bieden.
Kees (29-7-2014 om 13:51)
De gemeente en niet het waterschap is verantwoordelijk voor de afvoer van regenwater in de bebouwde kom. Verder heb je gescheiden en gemengde stelsels, en met name die laatste (die vaak in oudere gebieden voorkomen), kunnen dergelijke hoeveelheden niet aan. Als je dus wilt klagen, dan wel bij het loket van de gemeente.
Cookie-instellingen beheren