Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Steekpartij poging doodslag'

Toegevoegd: 31-07-2014, 12.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De verdachte van de steekpartij woensdagavond in Middelburg zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

Het steekincident vond rond 18.25 uur plaats bij de kruising van het Karel Doormanplein met de Langevieleweg. Volgens de politie ging daar een ruzie aan vooraf. "De 50-jarige verdachte en het 34-jarige slachtoffer kregen rond 18.15 uur op de Langevielebinnenbrug ruzie waarbij rake klappen werden uitgedeeld."

De situatie liep uit de hand en er werd gestoken. "De vechtersbazen gingen vervolgens uit elkaar. Het slachtoffer zat op het grasveld bij de bushalte aan het Karel Doormanplein. De verdachte belde zelf de politie. Hij is op de Langevieleweg aangehouden." De verdachte is in verzekering gesteld in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. "Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd", aldus een woordvoerder.

De politie meldde gisteren al dat de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar zijn.

Zie ook:
- Gewonde M'burg werd in buik gestoken (30-07-2014)
Steekpartij Middelburg, verdachte opgepakt (30-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (31-7-2014 om 18:33)
wie het zieligst is, is het slachtoffer. Zo werkt dat hier, zelfs als je de dader was.
Nederbelg (31-7-2014 om 18:18)
Er staat niet vermeld dat er een dader is. Er wordt gesproken over "de verdachte". Feit is wel dat er een slachtoffer is qua lichamelijk letsel. Slachtoffer kan dus net zo goed de dader zijn. Schone taak voor justitie om dit te gaan uitzoeken. En dan is er nog een spreekwoord dat zegt dat waar er twee vechten, er (vaak) twee schuld hebben. Laten we hopen dat het letsel niet te ernstig zal zijn.
mozes (31-7-2014 om 18:18)
@Quinten Precrime, de dader is degene die het heeft gedaan, en het slachtoffer degene die heeft ontvangen. maakt dan niet uit wie er is begonnen. als a begint en b steekt is b de dader. als b begint en steekt is b de dader.
begrijpend lezen (31-7-2014 om 18:00)
@Quinten Pre crime, lees wat er staat! De verdachte heeft zichzelf aangegeven! Dat staat in het stukje! Stel niet zulke domme vragen, als het er gewoon staat!
rfm (31-7-2014 om 17:35)
Ik schat dat de dader in het telefoongesprek met de politie iets heeft gezegt in de trant van: ik heb net iemand neer gestoken.
Middelburger (31-7-2014 om 17:26)
Beste Quinten, als je met een mes op straat loopt ben je altijd de dader, dus fout...!
Cookie-instellingen beheren