Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man (22) opgepakt na achtervolging

Toegevoegd: 01-08-2014, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een 22-jarige inwoner van Middelburg is donderdagmiddag na een korte achtervolging door Oost-Souburg aangehouden.

Agenten zagen de man rond 17.30 uur 
met een te hoge snelheid op zijn snorfiets over de Lekstraat rijden en besloten hem te controleren. Op de Oudewaterlaan wilde een agent hem staande houden, maar de Middelburger riep de poltiemensen toe dat hij niet zou stoppen. Een vrouw moest voor hem wegspringen om niet te worden aangereden.

Bij de Kanaalstraat reed hij zich vast, omdat de brug gesloten was. 
Hij stuurde vervolgens de berm in om de dijk op te rijden. Daar verloor hij zijn evenwicht en sprong van de scooter af. Te voet ging hij verder, achterna gezeten door de politie. Na een korte sprint kon hij worden gearresteerd.

De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag, het veroorzaken van een ongeval en het onleesbaar maken van het kenteken. Daarnaast kreeg hij een bekeuring mee voor rijden zonder rijbewijs, de te hoge snelheid en het negeren van een stopteken. Voor de laatste overtreding geldt een boete van 370 euro. De sanctie voor de overige overtredingen wordt door het Openbaar Ministerie bepaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bertus (2-8-2014 om 18:37)
Duur ritje, maar daar heeft hij zelf voor gekozen. Dat red hij niet met 500 eurootjes. Laten we elkaar hier niet aanvallen op lezen en schrijven @piet. Ja ik stoor me er ook wel eens aan, maar om daar zo een punt van te maken lijkt me niet nodig. Sommigen hebben een lees probleem kunnen het echt niet helpen. Anderen zouden hun taal wel eens bij mogen spijkeren.
Piet (2-8-2014 om 10:20)
Alfons, je moet eens leren lezen. De boete van 370 gaat alleen over het negeren van het stopteken, de rest is daar niet bij opgeteld. Nooit begrijpend lezen gehad op school?
Adri (1-8-2014 om 23:22)
@Alfons: wat is volgens jou een goede straf? Blok beton aan zijn voeten en in het kanaal gooien?
T4 (1-8-2014 om 19:09)
voor zulke mensen moeten ze gewoon weer een strafkamp maken met water en brood. zo een bekeuring dat werkt toch niet is al de vraag of ie het gaat betalen. gewoon een wit zwart pakje aan ketting rondt ze benen en af beulen tot de tranen over ze wangen lopen. we hebben ook een recht systeem waar iedereen een loopje mee neemt.
Alfons (1-8-2014 om 16:34)
Nou ook weer een lachertje zo'n boete. Nou hij zal dat niet meer doen hoor. HhHAHAaa