Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Automobilist (57) weigert blaastest

Toegevoegd: 01-08-2014, 14.30 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Een 57-jarige inwoner van Kruiningen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.

Rond 01.30 uur kreeg de politie informatie binnen dat een automobilist met een lekke band door Kruiningen reed en vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Toen de politie ter plekke kwam, was de man inmiddels thuis aangekomen.

Agenten hebben hem vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zo ver kwam het echter niet, want de Kruininger weigerde iedere medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

De politie maakt proces-verbaal op vanwege de weigering. Na zo'n weigering kan volgens de politie door de rechter een hoge straf opgelegd worden. "Alsof de persoon zwaar onder invloed zou hebben gereden". Daarnaast wordt de weigering doorgegeven 
aan het CBR.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (1-8-2014 om 16:07)
Weigering ademanalyse word geen "hoge" sanctie, maar de hoogst mogelijke straf ter zake artikel 8 wvw. -Invordering RB -Alcoholslot -Educatie Maatregel Alcohol ook wel EMA cursus. -Hoogst mogelijke financiele sanctie. -Rijontzegging van minimaal 6 maanden. Domste wat je kunt doen, maar ik rouw er niet om, pesthekel aan alcomobilisten.
Henk (1-8-2014 om 15:38)
Hoe kunnen ze bewijzen dat hij achter het stuurzat? erg vreemd..