Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM eist drie jaar tegen inbreker (33)

Toegevoegd: 01-08-2014, 16.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 33-jarige Hagenees K. C. een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

C. wordt verdacht van een inbraak bij Lanpharma Laboratoires in Sluis op 2 mei van dit jaar waarbij de eigenaar met een mes zou zijn bedreigd. Twee andere inbraken die in dezelfde nacht in Sluis werden gepleegd  en waarvan C. eveneens werd verdacht achtte de officier niet bewezen. C. ontkent ook maar iets met de inbraak te maken hebben gehad.

Bij de inbraak werd C. en een 'collega' overlopen door de eigenaar. De eigenaar werd met een mes bedreigd en de twee inbrekers kozen het hazenpad. Kort daarna werd C. aangehouden. Hij had zich achter een auto verstopt, hijgde als een postpaard en zweette als een otter.

Naast hem stond een tas met inbrekersgereedschap. Dat alles, plus het signalement én dat hij gezegd zou hebben "Ik ben het, mij moet je hebben", zorgde ervoor dat hij achter de tralies verdween. Later werd ook zijn DNA op een bivakmuts aangetroffen. Het argument van C. dat hij een alibi had omdat hij die nacht bij een vrouw was geweest en vier uur met haar had rondgereden liet de officier maar voor wat het was, omdat C. weigerde de naam van de vrouw te noemen en zijn alibi dus niet kon worden geverifieerd.

"
Als mijn kinderen jokken zeg ik dat ik hun neus zie groeien", zei de officier. Daarmee wilde hij 'netjes' aangeven dat in zijn visie de verklaringen die C. gaf wel héél ver bezijden de waarheid waren. De tweede inbreker is overigens nog steeds zoek.

Uitspraak 14 augustus.

Zie ook:
- Inbrekers overlopen door winkeleigenaar (02-05-2014)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750