Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Brandweer blust na in Ritthem

Toegevoegd: 01-08-2014, 22.00 uur
De nabluswerkzaamheden in Ritthem.
De nabluswerkzaamheden in Ritthem.
© Foto: Ricardo Kievit/ 112Stadsgewest
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De brandweer is vrijdag aan het begin van de avond uitgerukt om na te blussen op de locatie waar vanochtend in Ritthem een grote brand uitbrak.

De brand woedde aan de Welzingseweg en brak rond 08.20 uur uit. De brand woedde in een loods voor opslag van goederen. Deze brandde geheel uit. Een grote touringcar die op het terrein naast de uitgebrande loods stond liep ook forse schade op. Twee direct naastgelegen gebouwen liepen wel schade op maar bleven overeind. Het nabij gelegen woonhuis bleef gespaard. Om 09.40 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

Bij de brand vanochtend raakte iemand zwaargewond. Het slachtoffer werd met brandwonden per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

De brandweer werd vrijdagavond rond 18.25 uur opgeroepen. Nadat aanvankelijk alleen Middelburgse blusploeg was opgeroepen werd even later vanuit Oost-Souburg ook nog een watertankwagen ter plekke gestuurd. Binnen een uur kon de brandweer weer inrukken.

Zie ook:
- Zwaargewonde bij grote schuurbrand (01-08-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren