Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 dicht vanwege ernstig ongeluk

Toegevoegd: 03-08-2014, 14.15 uur - Update: 03-08-2014, 14.54 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De A58 is momenteel afgesloten tussen de afslagen Rilland en Kruiningen-Yerseke vanwege een ernstig ongeval met beknelling.

Rond 12.50 uur kwamen twee personenauto's en een busje ter hoogte van Kruiningen met elkaar in botsing. Een automobilist reed volgens de politie achter op een personenauto met daarin drie vrouwen. Vermoedelijk merkte deze bestuurder te laat op dat er sprake was van filevorming.

Twee van de vrouwen raakten lichtgewond. De derde liep zwaarder letsel op. De veroorzaker van het ongeval raakte eveneens lichtgewond. Na de kop-staartaanrijding schampte de eerstgenoemde auto een Belgische bestelauto. Geen van de inzittenden van dit voertuig raakten gewond.

Eén van de personenauto's belandde door de klap op zijn zijkant. Nadat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling rukte de brandweer uit met drie voertuigen. Vanwege de zwaargewonde kwam ook de Rotterdamse traumahelikopter ter plaatse. Meerdere van de gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Direct na de aanrijding werd de snelweg in de richting van Vlissingen ter hoogte van het ongeval volledig afgesloten. Rond 13.55 uur kon één rijstrook weer worden opengesteld zodat de talloze voertuigen die inmiddels een flinke file hadden gevormd langs het ongeluk kon rijden. Een half uurtje later waren alle wachtende voertuigen gepasseerd.

De weg is echter nog steeds dicht om ter plekke om sporenonderzoek te kunnen doen. Ook zijn de betrokken voertuigen nog niet weggesleept. De Verkeersinformatiedienst meldt dat de weg nog tot 16.00 uur afgesloten kan zijn en dat mensen het beste omleidingsroute U12 kunnen volgen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frank (5-8-2014 om 10:21)
Ik ben inderdaad ook wel eens uit schrikreactie loeihard in de remmen gegaan toen ik een radarcontrole bijna te laat zag. Levensgevaarlijk!
Matthijs (4-8-2014 om 12:53)
@Achiel Tunnel zal de oorzaak wel zijn. Hoe vaak het daar wel niet gebeurt dat er files en gevaarlijke situaties ontstaan omdat een enkeling de auto in de ABS trapt omdat ze een tunnel inrijden... Als je tunnelangst hebt ga dan lekker over de parallelweg met brug...
ikkenoe (4-8-2014 om 07:30)
Vond het waardeloos dat er enkel om 14.00 uur op de radio de file werd gemeld. Had nog 3 keer gekund voor 16.00 uur. Gebeurd vaker dat er file in zeeland staat , en dat deze niet gemeld wordt. Vooral richting b.op. zoom op de a4.
wim (4-8-2014 om 06:36)
Weer een behoorlijk groot ongeluk waar bij veel auto's zijn betrokken vermoedelijk door te weinig afstand houden wat nog steeds vele malen gebeurd en te laat opmerken dat er een file staat waardoor de snelheid te groot is om op tijd stil te staan
Jaap (3-8-2014 om 21:13)
@Achiel, dat zou zo maar kunnen en heeft al vaak tot ongelukken geleid maar is -bijna- het best bewaarde geheim van NL.
R (3-8-2014 om 18:51)
Veel mensen weten niet wat afstand houden is, ze weten gewoon de reactietijd van de mens niet en zeker niet hoe lang het duurt voordat een voertuig tot stilstand komt.Zelfs zeer ervaren chauffeurs.Ik zeg altijd 3 seconden.