Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Eis celstraf voor poging brandstichting

Toegevoegd: 05-08-2014, 08.40 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 29-jarige R. B. uit Kamperland hoorde maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en toezicht door de reclassering tegen zich eisen.

De Kamperlander, die erkende het helemaal verkeerd te hebben gedaan, wordt ervan verdacht dat hij op 30 juni vorig jaar voorbereidingshandelingen heeft verricht om een brand te stichten. B. hoorde die dag dat zijn partner er met een andere man vandoor ging en uit woede vernielde hij het meubilair in de woonkamer.

Vervolgens ging hij naar zijn ouders om daar steun en troost te zoeken. Die gaven nul op het rekest en B. ging weer naar huis. Om aandacht te vragen sjouwde hij met jerrycans benzine en maakte hij molotovcocktails. Dat was, zo hield hij de rechtbank voor, niet om brand te stichten maar om zijn buurjongen te attenderen dat er iets aan de hand was. De buurjongen kwam niet maar wel waarschuwden omwonenden de politie. Uitspraak 18 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750