Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Gevangenisstraf geëist tegen overvaller

Toegevoegd: 05-08-2014, 08.43 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige B. B uit Mechelen (B) is een gevangenisstraf van 54 maanden geëist voor de overval op een 83-jarige vrouw uit Meliskerke op 16 januari van dit jaar. De zaak tegen de Mechelaar diende maandag voor de rechtbank in Middelburg.

De 83-jarige vrouw was 's morgens thuisgekomen na het doen van boodschappen in het dorp. Op het moment dat zij de voordeur opende kreeg zij een enorme duw in haar rug waardoor zij met rollator en al de gang in viel. Vervolgens kreeg zij nog enkele klappen. Daarbij liep de bejaarde vrouw een gebroken jukbeen, schaafwonden, bloeduitstortingen en een gekneusd borstbeen op.

B. verliet de woning met als 'buit 'honderd euro en een pak koekjes. Wat de jonge Belg bezielde om een bejaarde vrouw te overvallen en te beroven bleef op de zitting onduidelijk. Volgens B. zat hij in een flinke dip, was zijn bedrijfje naar de knoppen en zag hij het allemaal niet meer zo zitten. Hij was met een gestolen auto naar Walcheren gereden, had in Westkapelle daags voor de overval een fiets gestolen en had geen cent meer op zak.

B.'s raadsman Bart Vader verzocht de rechtbank om ten aanzien van de straf toch enige clementie te tonen. ,,Hoe dit heeft kunnen gebeuren is volstrekt onbegrijpelijk'', vond hij. ,,Een onberispelijk verleden, een goede opleiding en dan ineens zo'n feit. Onbegrijpelijk.'' Verder constateerde hij dat - in relatie tot de straf en in vergelijking met vele anderen die voor een dergelijk misdrijf terecht staan- zijn cliënt een beduidend ander profiel had.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek (5-8-2014 om 18:11)
@marco houd eens op met dat populistische geleuter. Die raadsman doen keurig zijn werk in onze democratisch gekozen rechtsstaat.
Niek (5-8-2014 om 17:06)
Die raadsman deugt ook voor geen cent. Die heet ook geen Bart Vader maar Darth Vader.
Marco (5-8-2014 om 11:22)
Laat die 'raadsman' Bart Vader, alles wat hij tot nu toe van ONZE STAAT heeft gekregen maar terugbetalen. Wat een loser, dat hij het durft zo'n walgelijke vent te verdedigen. Gebruik je tijd en talent om hem dit voor altijd af te leren. Eens een dief, altijd een dief. Deze vent leert het nooit, zeker niet als je hem zo weinig straft. Dan denkt ie volgende keer, ach... Ik krijg tóch strafvermindering.
Cookie-instellingen beheren