Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Arrestaties voor strobrand in Cadzand

Toegevoegd: 06-08-2014, 13.30 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - De politie heeft drie jongemannen opgepakt naar aanleiding van de brand in een grote berg met strobalen vanochtend in Cadzand.

De melding van de brand kwam iets na 07.30 uur binnen bij de brandweer. Een klein kwartier later werd opgeschaald naar het sein middelbrand. Ook een watertankwagen kwam ter plaatse. De politie wist al snel drie mannen op te pakken vanwege vermoedelijke brandstichting.

Volgens de politie worden de drie er van verdacht om de in totaal 210 strobalen in brand te hebben gestoken. Vermoedelijk gebeurde dat onder invloed van alcohol en tijdens een onbezonnen bui. De drie, afkomstig uit Tilburg, konden op een nabij gelegen camping worden opgepakt na een tip van een getuige.


De eigenaar van de strobalen heeft aangifte gedaan bij de politie. De strobalen hebben een totale waarde van 6.720 euro. De jongemannen, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau en zitten nog vast.

Zie ook:
- Brand in berg met stro Cadzand (06-08-2014)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frans (7-8-2014 om 09:33)
Allen 3000 p/p laten betalen aan de boer + de brandweerkosten. De boer mag er wel wat aan verdienen buitenom de waarde van 6700 euro.
willem77 (6-8-2014 om 16:55)
als die jochies het gedaan hebben, dan alle schade laten vergoeden--en tevens de opgetreden brandweer enz. alleen ZO pak je ze: in hun geldbuideltje.
nel (6-8-2014 om 16:23)
hopelijk krijgen zij de rekening van 6.720,- of de ouders. Wat een ramp voor de stro eigenaar...gelijk flink afstraffen dat ze niet snel vergeten dat ze hier op vakantie zijn geweest is toch te zot voor woorden...
jan (6-8-2014 om 16:17)
Welja, dat kun je je in een vakantieperiode ook nog wel permitteren ! Vasthouden (en niet zomaar voor een paar uur !!) die lui, een flinke boete en zeer zeker de schade laten betalen. Dan zullen ze het een volgend jaar wel uit hun hoofd laten om zulk soort fratsen uit te halen ! Liever nog: aan zulk soort lieden hebben we hier geen gebrek !!
Veiligheidsman (6-8-2014 om 13:50)
Prettige vakantie in Zeeland! Fijn voor de stroboer dat de daders aangehouden zijn.