Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

Valse euromunten in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 07-08-2014, 14.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen zijn valse euromunten in omloop. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

De munten zijn zwaarder dan normaal en de kartelrand aan de zijkant ontbreekt. De politie zegt dat mensen de kartelrand met hun nagel kunnen controleren.

Mensen die valse munten bezitten kunnen contact opnemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@kaas de vies (9-8-2014 om 13:01)
Nee je bent niet de enige, @muntjes heeft het ook al gezegd, maar dan vriendelijker.
Kaas de Vies (8-8-2014 om 10:22)
Mensen serieus, zijn jullie nu zo dom, of ben ik nu zo slim. Er staat toch valse euromunten, dus nee het zijn geen Turkse lira's of Francs.
marina (8-8-2014 om 08:54)
zijn het echte Euromunten of zijn het de munten uit de landen waar de Euromunten op lijken. Al meerdere keren gezegd, waarom heeft men gekozen voor muntstukken die lijken op de oude. 10 Fr. Frank, de centen, de 2 Euro munten hebben diverse vergelijkbare munten. De visboer klaagde, kantines krijgen ze binnen. Voor een groot winkelconcern is het nog niet zo'n ramp. Dus wordt het opletten als je een muntstuk in handen krijgt eerst controleren!!!!! Want deze zijn minder waard, maar je kunt ze ook niet meer inleveren!?!?!?
Franky (7-8-2014 om 21:58)
@ valuta, Alleen is de kleur net Viza verza, maar je hebt gelijk, in een snelle transactie dan valt het niet snel op. Persoonlijk denk ik dat het niet echt een groot probleem zal vormen aangezien het niet rendabel is om deze na te maken. Turkse munten laten voordoen als euro's daar in tegen wel, maar blijf gewoon alert dan merk je het snel genoeg op.
muntjes (7-8-2014 om 18:55)
Wat dacht je van de oude 10 franse francs muntjes, deze heeft trouwens ook een kartelrand net als onze euro, Mexicaanse 5 dollarmunt heeft geen kartel rand? Inderdaad de Turkse lira heeft ook een munt. Goed opletten dus. Maar ga ervan uit dat dit om valse namaak eurootjes gaat.
Valuta (7-8-2014 om 17:07)
Met dank aan de toeristen die terug uit Turkye komen ! Deze lijken idd sterk op de 2,- munt, en je trapt er al snel in. Let op dus, elk jaar raak na de zomerperiode !
Cookie-instellingen beheren