Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Kering dicht door ernstig ongeluk

Toegevoegd: 09-08-2014, 15.58 uur
Door: Rolf de Feijter

VROUWENPOLDER - Bij een ernstig ongeluk op de Oosterscheldekering zijn vanmiddag drie gewonden gevallen. De kering was hierdoor lange tijd gestremd.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. Twee personenauto's waren frontaal op elkaar gebotst. Direct was sprake van een ernstig ongeluk. Drie ambulances en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Omdat er sprake was van beknelling, ging ook de brandweer met spoed ter plaatse.

Een 40-jarige man uit Amsterdam, komende uit de richting van Burgh-Haamstede, kwam door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig op de verkeerde weghelft terecht en botste hierbij frontaal op een tegemoetkomende auto. Hierin zaten een 42-jarige vrouw en haar 10-jarige zoon uit Bergen op Zoom. De twee bestuurders kwamen bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer uit hun voertuigen bevrijd.

Alle drie de gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk was de Oosterscheldekering lange tijd gestremd. Het verkeer werd omgeleid via een parallelweg. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Naar verwachting zal de Oosterscheldekering aan het einde van de middag weer open gaan voor het verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verkeer (9-8-2014 om 21:24)
Gelukkig krijgen nu ook eens die slakken de schuld. maar de vraag is of ook dat terecht is, we weten niet of er ingehaald werd. De kering - en de hele N57 zijn overigens ooit ontworpen als 4 baans. Maar in Zeeland houden we van kneuterigheid en worden al die mogelijkheden steeds opnieuw weggenomen en heeft de kering het breedste fietspad van heel NL. Gevolg van de kneuterighied= onwerkbaar verkeer in de tijd dat we in Zeeland geld verdienen aan de toeristen
Nederbelg (9-8-2014 om 21:20)
Veel sterkte aan de slachtoffers, hopelijk komen ze er snel weer bovenop. Schade ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Over de oorzaak kan ik slechts gissen want ik was er niet bij, maar natuurlijk is de eerste conclusie alweer getrokken (zie reactie van "een vrouw"), het zijn de hardrijders! Ik ben van mening dat de langzaam rijders op met name de N57 vaak veel gevaarlijker gedrag vertonen/uitlokken?! Maar nogmaals, ik weet niet of dat bij dit ongeval de oorzaak was.
JanP (9-8-2014 om 20:21)
@ een vrouw, er is op dat punt een inhaalverbod vandaar die doorgetrokken strepen op de weg. Maar er zijn er bij die gaan met 60 km de kering over, daar is ook wel wat van te zeggen. Hopelijk vallen de letsels mee.
Koos P. (9-8-2014 om 19:27)
Er word juist vaak te zacht gereden. Veel toeristen rijden er 70 of 80 terwijl je er 100 mag, en dat wekt bij weer andere mensen irritatie op. Inhalen mag op de bruggedeeltes, daar zijn volgens mij de banen ook iets breder.
Mar (9-8-2014 om 17:07)
Het zoveelste ongeval, sterkte en beterschap aan betrokkenen. Wat een hoop schade.
een vrouw (9-8-2014 om 16:08)
ze rijden ook veel te hard over de kering en inhalen zie het zo vaak net nog effe vlug inhalen want het gaat niet hard genoeg ze moeten inhaalverbod doen misschien blijven ze dan wel op eigen weg helft hoewel sommige er niks van aan trekken sterkte voor de slachtoffers
Cookie-instellingen beheren