Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek na vondst dood paard Nieuwland

Toegevoegd: 12-08-2014, 21.48 uur - Update: 13-08-2014, 09.37 uur
Door: Rolf de Feijter

NIEUW - EN SINT JOOSLAND - Vanavond werd op de Veerdam bij Nieuw - en Sint Joosland melding gedaan van een vermoord paard. Het paard bleek achteraf niet vermoord te zijn maar gedumpt na een noodslachting.

Rond 18.30 uur zag een getuige op de een dood paard in het gras liggen van de doodlopende weg. Het paard was ernstig verminkt en de vrouw waarschuwde de politie, die de omgeving met linten afzette. Hierna is de politie een onderzoek gestart.

Volgens de politie blijkt nu dat het paard vanmorgen zou zijn aangereden in Heinkenszand. Een dierenarts deed een noodslachting en dumpte het paard vervolgens op de doodlopende weg waar het dier door een ruimingsbedrijf zou worden opgehaald. Het dier werd niet op de gebruikelijke wijze afgedekt, wat zeker een bijdrage heeft geleverd aan het misverstand.

De politie onderzoekt of er sprake is van een overtreding. De officier van Justitie zal vervolgens beslissen of hij eventueel een vervolging wil instellen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dierenliefhebber (13-8-2014 om 08:21)
Ben ik de enige hier die respect heeft voor de dierenarts? Beter een noodslachting dan een dier nog uren lang laten creperen van de pijn... Ik neem in ieder geval aan dat hij het dier een spuit gegeven heeft of iets 'pijnloos'
Gerrit (13-8-2014 om 07:08)
Knullige samenloop van omstandigheden. Als de dierenarts er de volgende keer een zeiltje overheen trekt is er niets aan de hand :)
Corina (13-8-2014 om 00:32)
@MIra,alsjeblieft zeg! Een noodslachting is puur het beestje uit zijn lijden helpen dmv een schot...en het was geen dierenarts maar de paardenslager Martin de Kok.
johan (12-8-2014 om 23:25)
Als dit inderdaad door een dierenarts is gedaan, moet men hem zo snel mogenlijk buiten bedrijf stellen. Dit doet een gerespecteerde dierenarts niet dit is beulen werk.
mira (12-8-2014 om 22:25)
Toch een raar verhaal...Waarom een noodslachting ? Wat moet je je daar bij voorstellen, je gaat toch geen paard in "stukken" in de berm leggen ?! Ik weet wel dat als een paard overlijd, het in de berm gelegd word met een zeil erover, Dan word het de volgende dag opgehaald. Al vind ik dat ook heel raar, aan de langeweg liggen/lagen ook zo vaak dode paarden! Wel met een zeil erover, maar soms zag je er een been uitsteken. Rare regeling !!!!
Marco (12-8-2014 om 22:24)
DIERENARTS ? Vaag verhaal, hoop dat de betrokkenen met naam en toenaam openheid van zaken zullen geven in de media. Dit is erg ongeloofwaardig. Maar ik vermoed zomaar dat hier nooit meer wat van vernomen wordt.
Cookie-instellingen beheren