Weerbericht:
Vooral in de kustgebieden veel zon, elders af en toe zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf en schadevergoeding na inbraak

Toegevoegd: 15-08-2014, 10.32 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 33-jarige K. C. uit Den Haag is donderdag door de Middelburgse rechtbank na een eis van drie jaar cel veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Daarnaast moet hij conform de eis van de officier een schadevergoeding van 10.984 euro betalen.

Samen met een maat die nog steeds zoek is, brak hij in de nacht van 2 mei in Sluis in bij Lampharma Laboratoires en ging er met bijna elfduizend euro vandoor. Bij die inbraak werd hij overlopen door de eigenaar van de zaak die was gewaarschuwd door de buurman van de winkel.

Kort nadat de politie in actie was gekomen werd H., zittend achter een auto, aangehouden. Hij had een tas met inbrekersattributen bij zich en zweette en hijgde alsof hij net in een tropische temperatuur een marathon had gelopen. Een bijna honderd procent DNA-match maakte het bewijs tegen de ontkennende C. compleet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-8-2014 om 19:37)
Ik kan maar niet begrijpen wat de bedragen betreft die gestolen worden zoals nu 10.984 euro deze bedragen moeten gewoon verdubbeld worden je moet van iemand anders zijn geld of andere bezittingen afblijven gewoon veel zwaarder straffen
Robert (15-8-2014 om 11:05)
Mijn idee; Taakstraf ,vrijwilgerswerk in ebola kliniek