Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 35 km

OM wil Tholenaar vijf jaar cel in

Toegevoegd: 15-08-2014, 10.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vijf jaar cel. Die straf hoorde donderdag in Middelburg de 47-jarige C. H. uit Tholen tegen zich eisen toen officier van justitie ging uitleggen wat hij een passende straf voor de Tholenaar vond. H. wordt onder mee van verdacht drugstransporten, valsheid in geschrifte, deelname of leidinggeven aan een criminele organisatie en het acht jaar lang witwassen van crimineel geld.

Ook zou hij geprobeerd via zijn website peperspray te verkopen. Met het witwassen zouden enkele tonnen zijn gemoeid. Justitie kwam H. op het spoor toen een milieurechercheur op het internet H.'s site tegenkwam. Er werd een melding van gemakt en van het een kwam het ander. Er werden telefoons getapt, er werd geobserveerd en de climax kwam op 13 september, toen er - zo bleek uit de taps - 'iets stond te gebeuren'.

Bij een tankstations werden H. en andere verdachten aangehouden en in een van de auto's bevond zich 9,75 kilo hasj en bijna 10.000 pillen. H. wist van niets, en dat bleef zo tot aan het eind van de behandeling van de zaak. Hij genoot een bijstandsuitkering maar kon niet verklaren waarvan hij wel heel erg vaak zijn reisjes naar Zwitserland, de huur van een appartement in dat land, luxueuze spullen en vooral veel dure huurauto's kon betalen. Ook werd er naar hartenlust grote bedragen geld in andere valuta's gewisseld.

Ook liet hij zich via een slimmigheid door zijn slapende A. G. in Zwitserland betalen. De gemeente Tholen wist van de handel en wandel uiteraard niets en steevast vulde H. op zijn 'werkbriefje' in dat er die week geen inkomen was geweest. Drie andere verdachten moeten 25 augustus voor de Middelburg verschijnen. De uitspraak in de zaak van H. is op 8 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-8-2014 om 19:13)
Dat zal toch niet waar zijn dat zijn straf niet meer dan vijf jaar zal zijn die persoon lacht zijn eigen rot op die manier tonnen geld verdiend en dan nog een bijstandsuitkering trekken en als een vorst geleefd wat zal die persoon in totaal ons gekost hebben ik hoop dat hij zijn verdiende straf krijgt maar vele malen langer dan vijf jaar
onrecht (15-8-2014 om 12:28)
moet ook het ten onrechte ontvangen geld terug betataald worden, of draaid daar de normale burger weervoor op?
Cookie-instellingen beheren