Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zes jaar geëist voor brute woningoverval

Toegevoegd: 19-08-2014, 11.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdag stond de 33-jarige A. das F. S. voor zijn aandeel in de brute woningoverval op 15 december vorig jaar in Burgh-Haamstede terecht en hoorde hij een gevangenisstraf van zes jaar tegen zich eisen.

Maandag mocht zijn 23-jarige ex-vriendin D. B. uit Schiedam zich voor de Middelburgse rechtbank verantwoorden. Vijf jaar cel, eiste officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk tegen haar. De rol van de vrouw was beperkt, zo deed zij voorkomen.

Tijdens een bijeenkomst bij haar dealer werd haar gevraagd of ze bereid was om tegen betaling en wat drugs misschien bij het adres wilde aanbellen en misschien wat geld wilde pinnen. Meer niet. En dat had ze dan ook gedaan. Niettemin werden er ettelijke DNA-sporen in de woning aangetroffen, dus moest ze volgens de officier wel iets meer hebben gedaan dan alleen maar aanbellen.

Toen er door de vrouw werd aangebeld deed het latere slachtoffer, een 63-jarige alleenwonende man de deur open. Nog voor het slachtoffer iets kon zeggen dook er een man bovenop hem en belandden ze op de grond. Hij werd geboeid, mishandeld en werd van zijn pinpas en geld beroofd. Terwijl de twee de benen namen, bleef de man hulpeloos en geboeid achter.

Pas de volgende ochtend kon hij alarm slaan. Later bleek dat hij door het geweld een klaplong en gebroken ribben had opgelopen. Uit onder zoek bleek dat nog dezelfde avond er diverse keren was gepind en er 4500 euro van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven. Twee maanden later kon het span worden aangehouden. De uitspraak is op 1 september.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (19-8-2014 om 18:17)
Smeerlappen om bij een man van 63 jaar te overvallen door een man en een vrouw en als gevolg werd hij geboeid en daarna zijn pinpas gestolen en de spaar centjes van de man 4500 euro afgeschreven ik hoop en wens dat ze gepakt worden en de zwaarste straf die er is geven en een week vastbinden op een stoel en laat ze maar kermen
un egte zeeuw (19-8-2014 om 12:30)
van mij hadden ze minstens 25 jaar gekregen !