Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehond haalt inbreker uit struiken

Toegevoegd: 20-08-2014, 15.11 uur
Door: Manfred Berrevoets

KORTGENE - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Kortgene drie jongens aangehouden. Zij worden van inbraak verdacht in een woning aan de Ooststraat.

Een oplettende omwonende belt omstreeks 03.19 uur de politie als zij stemgeluiden en gerommel hoort in een aangrenzend huis en vermoedt dat er ingebroken wordt. Op het moment dat de gealarmeerde agenten arriveren zijn de dieven al verdwenen.

Diensthond Valentino Rossi wordt ingezet om geursporen te volgen. De gehele Molendijk, Oostdijk en Kaaistraat worden zonder resultaat afgelopen. Een nieuwe poging via de Hoofdstraat leidt de agenten opnieuw naar de Ooststraat waar de politiehond in een achtertuin een 16-jarige jongen uit de struiken haalt. Deze is aangehouden.

Kort daarop zijn ook zijn kompanen van 15 en 16 jaar aan de Galgendijk aangehouden. Alle drie de jongens zijn voor verhoor meegenomen en vastgezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cary (29-7-2015 om 12:30)
toevallig zijn alle 3 de jongens afkomstig uit de jeugdinstelling in Kortgene. ik denk dus dat het probleem niet zozeer de opvoeding van de ouders is, maar het tekort schieten van de hulpverlening. ouders verwachten dat hun kind daar veilig is en geholpen wordt, werkelijkheid is dat je kind daar alleen maar verder afglijd. je kind komt daar binnen met een gedragsstoornis en komt er uit als een jeugdcrimineel.
dan al!!! (21-8-2014 om 20:20)
en Valentino rossi krijgt een dikke knuffel en een kluif. goed gedaan jochie! laat de mannetjes maar eens meedraaien bij een begeleidingsgroep met mensen met trauma`s van overvallen /inbrekers als er zoiets bestaat
FRans1 (21-8-2014 om 09:03)
Ouders ook aanpakken wegens nalatigheid bij de opvoeding.
A de vos (20-8-2014 om 23:34)
Nu dit te lezen Er is in die zelfde nacht ook op de galgendijk in de volks tuinen in gebroken in de schuurtjes aldaar
Michelle (20-8-2014 om 19:21)
Hopen dat die gast goed in zijn kont is gebeten!
jan (20-8-2014 om 16:43)
't Zijn dus minderjarigen. Wel weten ze donders goed hoe ze moeten inbreken., Dus wat dat betreft zijn ze meerderjarig. Dienovereenkomstig straffen en niet aankomen zeilen met een Haltstrafje !