Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Blikseminslag in woning Middelburg

Toegevoegd: 21-08-2014, 00.05 uur
De blikseminslag in de schoorsteen van de woning.
De blikseminslag in de schoorsteen van de woning.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een schoorsteen van een woning in Middelburg is woensdagavond de bliksem ingeslagen.

Om 23.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor het voorval aan de Oude Koudekerkseweg. Deze rukte uit met een tankautospuit en een ladderwagen. Ter plaatse bleek dat door de inslag een gedeelte van de schoorsteen naar beneden was gevallen. De brokstukken kwamen deels op de weg terecht.

De brandweer heeft een controle uitgevoerd maar hoefde verder niet in actie te komen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (22-8-2014 om 16:13)
Je hebt tegenwoordig ook speciale stekkerdozen voor zon 6 stekkers die tegen blikseminslag kunnen. Het kan zijn dat deze stekkerdozen daarna stuk zijn echter je apparatuur is nog heel. Handig voor de tv hoek en pc>echter je koelkast is dan wel stuk tenzij je in je hele huis deze dingen gebruikt. Je moet wel die van de betere kwaliteit nemen en dus een stuk duurder. Maar in verhouding met een flatscreen een schijntje
Vlissinger (21-8-2014 om 21:18)
Het zou best kunnen dat je apparatuur hierdoor sneuvelt...helaas vrij weinig aan te doen. Stekkers uit het stopcontact, veel meer kun je niet doen.
t is wat (21-8-2014 om 11:53)
Bah, dat stomme onweer ook.. Ben er altijd bang van, als het dichtbij komt. Ik hoop dat de inwoners snel van de schrik bekomen zijn... Gelukkig is er geen brand ontstaan!
michel (21-8-2014 om 08:22)
Dat word langs de bcc voor nieuwe apparatuur zeker , hadden wij laatst ook
Ron (21-8-2014 om 03:30)
Wij wonen op de Markt in Middelburg en hebben deze bewuste Blikseminslag gehoord en gevoeld! Werkelijk nog nooit zo een harde klap gehoord en gevoeld, zonder te overdrijven, wij dachten werkelijk dat er een bom voor de deur afging of er een raket insloeg. Kan je nagaan dat er hemelsbreed een meter of 700 verderop de bliksem insloeg wat een klap dat gegeven moet hebben!
Cookie-instellingen beheren