Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Politie schiet bij aanhoudingen Souburg

Toegevoegd: 23-08-2014, 08.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagmorgen bij aanhoudingen in Oost-Souburg tenminste vier keer geschoten, waarvan minimaal één keer gericht. De politie achtervolgde een auto met vijf personen, die eerder die nacht vermoedelijk betrokken was bij een incident in Oost-Souburg.

Eerder die avond kreeg de politie rond middernacht een melding van een opstootje op een feestje in een woning aan de Middelburgsestraat in Oost-Souburg. Op het feestje zou een bezoeker een stroomstootwapen hebben gebruikt. Deze persoon, een 20-jarige Middelburger is rond 01.00 uur ter plaatse door de politie aangehouden en meegenomen. Rond 01.30 uur is in de Middelburgsestraat ook een 20-jarige man uit Middelburg aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie.

Ongeveer twee en een half uur na het opstootje zouden verschillende personen de woning in Middelburgsestraat zijn binnengestormd. Daarbij hebben ze de aanwezigen in de woning bedreigd. Waarschijnlijk had dat te maken met het opstootje eerder die nacht. Deze personen zijn vervolgens door de politie gezien in een auto, waarna een korte achtervolging startte.

Op de Ritthemsestraat waren agenten de auto kwijt. Even later bleek de auto geparkeerd te staan met zijn lichten uit tussen andere auto's. Toen de agenten dit zagen gingen de personen ervan door. De politie kon drie verdachten op de Ritthemsestraat aanhouden. Dit zijn en 21-jarige man uit Oost-Souburg en twee mannen van 22 en 24 jaar uit Vlissingen. De twee andere renden weg.

In de Regentessestraat hebben agenten op één van de twee verdachten gericht geschoten. Wat hiervan de reden is wordt onderzocht door de Rijksrecherche. Het duo wist te ontkomen en is nog voortvluchtig. Een auto die geparkeerd stond op de Beatrixstraat raakte beschadigd door de schietpartij. In de auto kwam minimaal één kogel terecht. Deze auto is voor onderzoek weggesleept.

De politie is een groot onderzoek gestart naar aanleiding van de incidenten van afgelopen nacht in Oost-Souburg. Er is op locatie onder andere forensisch onderzoek gedaan en er is een speciale hond ingezet voor het zoeken naar de kogelhulzen. Deze zijn later door de recherche veilig gesteld en meegenomen. De omgeving was tot 08.00 uur vanmorgen afgezet met linten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aplaus 2 (25-8-2014 om 11:11)
@Zeeuw,toevallig ken ik er drie van en deze jongens hebben dit niet gedaan zijn verhoord en vrij want hebben niet gedreigd ,iets in de fik gestoken of wraak willen nemen zoals ook vermeld staat in diverse bronnen,er was wel 20 man op dat feestje heel de berichtgeving klopt niet.De Rijksrecherche is niet voor niets ingeschakeld !
mikkie (24-8-2014 om 19:13)
Helemaal met lintje eens er is namelijk totaal geen respect meer voor de politie . Er wordt altijd onderzocht of de politie terecht het vuurwapen heeft gebruikt dit wordt dus weloverwogen gedaan, aangezien niemand erop zit te wachten ervoor vervolgd te worden!! Petje af hoor ik zou het niet durven.
Slice (24-8-2014 om 16:19)
Al die reacties over zogenaamd misdadigers dit en dat.. Je was er niet bij je kent het verhaal niet! Dus niet oordelen! Die jongens zijn vrij gekomen en er is geen zaak van gemaakt.. Waarom denk je?! Omdat de politie weet dat ze fout zitten!!
Slice (24-8-2014 om 16:15)
Die agenten zijn gek geworden schieten in iemands rug als die persoon weg rent, te idioot voor woorden! Ik hoop dat ze er een zaak van maken en die idioot er straf voor krijgt!!
zeeuw (24-8-2014 om 12:50)
@Aplaus..... dus jij weet wie het zijn? Die dappere helden die ook een motor in de fik hebben gestoken op het kerkhof????
lintje (23-8-2014 om 23:19)
deze politie agenten verdienen een lintje in plaats van gezeik. optreden en harder aanpakken. lost meer op dan die softie aanpak. politie schiet echt niet omdat het zulke leuke aardige nette jongens ware
Cookie-instellingen beheren