Brandweer Hoogerheide blust autobrand bij Rilland

Toegevoegd: 07-04-2006, 08.59 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RILLAND - Op de A58 heeft vanochtend vroeg een autobrand gewoed.

Rond vijf over vijf kwam bij de meldkamer de melding binnen dat ter hoogte van Rilland bij hectometerpaaltje 124,6 een auto in brand stond. Een 31-jarige man uit de gemeente Borsele reed rond dat tijdstip over de A58. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto in de berm terecht. Op datzelfde moment vloog de auto van de man in brand. De man kon zelf uit de auto komen.

Omdat het stuk van de snelweg waar het incident zich afspeelde buiten het verzorgingsgebied van de Zeeuwse brandweer valt werd de brandweer van Midden- en West Brabant gealarmeerd. Vanuit Hoogerheide werd de tankautospuit 7335 onder prioriteit één ter plaatse gestuurd.

Kort na de alarmering voor dit voertuig werd de Officier Van Dienst 4795 van de regio Zuid-Beveland ingelicht over de inzet vanuit Noord-Brabant. Toen de brandweer van Hoogerheide ter plaatse kwam bleek dat er extra materieel nodig was. Vanuit dezelfde brandweerpost werd daarom het haakarmvoertuig 7348 ter plaatse gestuurd. Ook dit voertuig rukte onder prioriteit één uit.

De bestuurder van de auto werd voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Uit onderzoek aldaar bleek echter dat hij geen letsel van betekenis had. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef afgenomen. Het resultaat hiervan is nog onbekend.

De brandweer heeft de brand geblust. Hoe groot de schade aan de auto is, is niet bekend.

 Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750