Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Visser beboet voor rapen oesters

Toegevoegd: 24-08-2014, 20.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - De politie heeft zondagmiddag op de Oosterschelde een beroepsvisser bekeurd vanwege het rapen van in totaal 350 kg oesters. Dit is niet toegestaan omdat deze visser geen vergunning had om te vissen op de vrije gronden in de Oosterschelde.

Op de Oosterschelde zijn ook oesterpercelen waar de beroepsvissers wel oesters mogen oogsten. Omdat dit Natura 2000 gebied is, is het verboden oesters te rapen in de Oosterschelde. Samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland controleerde de politie vandaag meerdere beroepsvissers.

De visser kreeg een proces-verbaal voor het rapen van de oesters en het zich bevinden in een natuurgebied. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete en de NVWA stelt waarschijnlijk een onderzoek in. De oesters zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (25-8-2014 om 19:01)
Onbegrijpelijk wat het rapen van oesters betreft vorig jaar was het een plaag van oesters zulke grote hoeveelheden en nu word je aangehouden voor het rapen van overtollige oesters en beboet het enige wat niet juist is hij had geen vergunning en daar voor uitspraak justitie de hoogte van bedrag en dan zelfs een onderzoek door NVWA de heren hebben tijd over.
catwoman (25-8-2014 om 17:38)
Renata: ik denk niet dat jij weet wat Natura 2000 is want anders moet je eens even op je blote voeten, zonder geitenwollen sokken!!!!, het water in rennen daar. Dan ben je gelijk ontvelt tot aan je knieën. Dus eigenlijk moet je de beroepsvisser bedanken op die ontvelde blote knieën.
Bertju (25-8-2014 om 16:09)
Hoe zit dat dan met al die rapers aan de Grevelingendam, dat mag dan waarschijnlijk ook niet?????
Jurgen visser (25-8-2014 om 15:25)
Goed gesproken Harry, maar ik denk dat we hier te maken hebben met zo, n geiten wollen sokken figuur, die je toch niets aan haar of zijn verstand kan brengen.
-dirk (25-8-2014 om 14:36)
De overheid geeft kapitalen uit om van die rotte oesters af te komen door ze te laten wegvissen door beroepsvissers en dan worden ze geraapt en krijgt een beroepsvisser een boete ,wat klopt er nou niet ??
-dirk (25-8-2014 om 14:31)
Wat is er dan zo vrij aan die vrije gronden in de oosterschelde ???
Cookie-instellingen beheren