Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Visser beboet voor rapen oesters

Toegevoegd: 24-08-2014, 20.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - De politie heeft zondagmiddag op de Oosterschelde een beroepsvisser bekeurd vanwege het rapen van in totaal 350 kg oesters. Dit is niet toegestaan omdat deze visser geen vergunning had om te vissen op de vrije gronden in de Oosterschelde.

Op de Oosterschelde zijn ook oesterpercelen waar de beroepsvissers wel oesters mogen oogsten. Omdat dit Natura 2000 gebied is, is het verboden oesters te rapen in de Oosterschelde. Samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland controleerde de politie vandaag meerdere beroepsvissers.

De visser kreeg een proces-verbaal voor het rapen van de oesters en het zich bevinden in een natuurgebied. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete en de NVWA stelt waarschijnlijk een onderzoek in. De oesters zijn in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (25-8-2014 om 11:13)
renata, die oesters vormen een plaag in de oosterschelde, het maakt dus niet uit wie die rotdingen weghaalt, sjinezen, vissers of mensen zoals jij en ik, als ze maar zo veel worden weggehaald. en als er iemand nog wat aan kan verdienen so what.
Renata (24-8-2014 om 23:35)
Wat begrijpen jullie niet aan 'Natura 2000 gebied'? Beroepsvisser? Gewoon een stroper. Goed werk v.d. instanties.
Rien quist (24-8-2014 om 22:32)
Een boete voor oesters rapen?een goede fooi deze rommel vergalt elk zwemplezier en de vis gaat weg.waarom worden dan de Vietnamezen niet bekeurt die elke zondag massal oesters rapen?
Jurgen visser (24-8-2014 om 21:02)
Zouden we niet blij moeten zijn dat deze rotzooi uit de oosterschelde gehaald wordt?
Cookie-instellingen beheren