Weerbericht:
Vannacht brede opklaringen, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man met gasdrukwapen opgepakt

Toegevoegd: 26-08-2014, 13.35 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Maandagmiddag is in de Diepenbrockstraat in Terneuzen een 18-jarige man aangehouden omdat hij aan het schieten was met een verboden gasdrukwapen.

Een omstander meldde rond 14.00 uur dat bij een flat een groepje jongeren was samengekomen en dat één van hen vlakbij het fietspad op stuiken en bomen aan het schieten was. De opgeroepen agenten troffen ter plekke de man met het gasdrukwapen aan.

Omdat het verboden is om zo'n wapen in bezit te hebben, werd hij voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer naar huis. Het wapen en een gebruikershoeveelheid hennep die hij bij zich had zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (27-8-2014 om 08:35)
Gasdrukwapen is in Nederland legaal vanaf 18 jaar wanneer je lid bent van de NABV: http://www.nabv.nl/ Luchtdruk is legaal vanaf 18 jaar zonder enig lidmaatschap/vergunning, wel mag het luchtdrukwapen niet op een vuurwapen lijken. Vuurwapens enkel via lidmaatschap schietvereniging of jachtvergunning.
Pistool (26-8-2014 om 21:25)
@kees. Denk heel even na... Met een gasdrukwapen op een boom gaan schieten waar ook kinderen spelen... Zou dat kunnen?
Verbaasd (26-8-2014 om 18:29)
Een gasdrukwapen is, zo lang het geen imitatie van een bestaand wapen is en niet gebruiksklaar vervoerd wordt, hardstikke legaal. Wet wapens en minutie, cat iv wapen. Legaal om in je achtertuin of op de schietbaan mee te schieten. Niet mee op straat gaan lopen zwaaien natuurlijk...
kees (26-8-2014 om 17:08)
De ene keer zegt de politie dat gasdruk wapens legaal zijn omdat ze ook gebruikt worden bij sport evenementen als start pistool, en de andere keer is het ineens is het weer verboden. Wat is het nu?