Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Vrouw slachtoffer van computeroplichter

Toegevoegd: 26-08-2014, 14.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrouw uit de gemeente Hulst is maandag slachtoffer geworden van een computeroplichter die zich voordeed als medewerker van Microsoft. Zij heeft aangifte gedaan.

De vrouw werd gisteren door een man gebeld die zich voordeed als medewerker van Microsoft. Hij vertelde haar dat er bij Microsoft een melding binnengekomen was dat er virussen op haar computer actief waren. Vervolgens bood hij aan om dit euvel te verhelpen door middel van besturing op afstand.

Het slachtoffer, dat zelf weinig verstand heeft van computers, geloofde het verhaal. Nadat de 'reparatie' verricht was, drong de man erop aan om een antivirusprogramma aan te schaffen van 29 euro per jaar. Het slachtoffer ging vervolgens akkoord met afschrijving van geld via haar creditcardrekening. Later bleek dat er 195 euro was afgeschreven en er bovendien nog meer transacties waren uitgevoerd.


Bij de Amerikaanse computersoftwareproducent komen regelmatig meldingen binnen van klanten over personen die zich voordoen als Microsoftmedewerker. Het bedrijf laat op haar website weten dat zij nooit ongevraagde telefoontjes pleegt, om persoonlijke of financiële informatie vraagt of aanbieden om uw computer te herstellen. Dit geldt ook voor ongevraagde e-mailberichten.

Het advies is om deze ongevraagde telefonische oproepen of berichten te verbreken of te verwijderen. Bent u gebeld door een nep-Microsoftmedewerker? Dan kunt u uw verhaal melden bij de 
Fraudehelpdesk. Bent u geld kwijtgeraakt dan kunt u ook bij de politie aangifte doen van oplichting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
patatje (25-9-2014 om 20:41)
Beetje dom van deze mevrouw...... Zelf helaas nog nooit gebeld want ik weet wel een paar leuke antwoorden.... Over slecht engels sprekende helpdeskmedewerkers: Moet je HP in Amsterdam eens moeten bellen, kan je ook lachen!!!
Caroline (31-8-2014 om 21:25)
Ik werd gebeld door het Microsoft Service Center in Australië, mijn pc zou vol virussen staan. Ik vertelde dat ik er niets van merkte maar dat kon kloppen het waren voornamelijk onzichtbare virussen en spyware etc. Een heel bla-verhaal van die man aan de andere kant van de lijn in slecht Engels. Toen vertelde ik hem dat hij loog omdat ik geen Microsoft heb maar een Apple gebruik dus ik heb OS X. Toen hing hij plots op. Erg voor deze mevrouw dat ze opgelicht is
anoniem (30-8-2014 om 10:08)
Ik werd ook vorige week gebeld 3 x achter elkaar. Zeg gewoon dat ik de politie in ga lichten en het nummer van ze door ga geven. Je hoort dan de schrik reactie want ze zijn in de veronderstelling dat het nummer afgeschermd is. Het werkt wel want ben niet meer gebeld. Helaas zijn er idd no steeds mensen die er in trappen.
Apple (29-8-2014 om 18:46)
Alsof microsoft nog toestemming hoeft te vragen om toegang tot computers waar MS op draait.
Boze kale man. (28-8-2014 om 22:20)
Mijn foefje om ze af te schrikken is een voetbal-fluitje naast de telefoon. Ik hou ze even aan de praat, en dan ineens zo hard en schel mogelijk met dat fluitje in de hoorn blazen. het gekrijs, gegil en (pakistaanse, indiase enz. enz.) scheldwoorden zijn voor mij niet te volgen. Maar de booschap is dan wel overgekomen. Niet dat het nou zoveel uitmaakt met al die duizenden nep Microsoftmedewerkers, maar zo ik heb zelf ook eens een lolletje.
Computerservice (28-8-2014 om 18:52)
Indien er daadwerkelijk actie is geweest door zo'n persoon is het beter een computerexpert te laten kijken of er kwaadwillige software is geïnstalleerd. Heb zelf ook al een aantal mensen geholpen die er met open ogen ingetrapt waren en daardoor geld van de rekening misten.
Cookie-instellingen beheren