Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man in brand, OM: 'Jaar celstraf"

Toegevoegd: 28-08-2014, 22.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg zou graag zien dat de 28-arige A. N voor een jaar achter de tralies verdwijnt. De man, die alles ontkent, wordt ervan verdacht zijn 52-jarige zakenpartner H. L. in brand te hebben willen steken.

Volgens het OM was dat een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. N had een vrachtwagen gekocht en de wagen later op de naam van zijn partner laten zetten. In ruil daarvoor zou hij vele ritten en goed betaald krijgen. De ritten klopten, maar de betalingen bleven uit. Zijn zakenpartner verkocht de auto en N. bleef achter met schulden en een groot bedrag aan salaristegoed.

Op 6 maart van dit jaar zou hij geld krijgen en dus toog N. naar Goes, waar zijn partner een loods had. Al snel bleek dat er niets betaald ging worden. De Amsterdammer raakte van de kook, liep naar zijn auto, haalde er een fles benzine uit, smeet die op de grond van de loods en dreigde de boel in de fik te steken.

Zijn partner probeerde de aansteker uit zijn handen te grijpen en er ontstond een worsteling. Plotseling was een steekvlam en stond de trui zijn zakenpartner in brand. Door snel door het slachtoffer te reageren kon erger worden voorkomen. N. vertrok en werd in de buurt van Rotterdam aangehouden. Volgens hem was het juist zijn zakenpartner die hem in brand had willen steken, en niet andersom.

Zijn raadsman hield het erop dat justitie een mager dossier had, erop uit was om arme sloebers structureel te vervolgen en in dit geval aan tunnelvisie leed.

Uitspraak 11 september.

Zie ook:
- Man in brand gestoken in Goes (07-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Juist (29-8-2014 om 20:30)
Inderdaad, wie op de blaren wil zitten moet zn vingers branden? Of hoe ging dat ook al weer. Groot gelijk, ik zou ook gewoon mn centen willen hebben.
Cookie-instellingen beheren