Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 40 km

Fietsers op de bon in Middelburg

Toegevoegd: 29-08-2014, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Agenten hebben donderdag een verkeerscontrole gehouden in de Lange Delft en Langeviele in Middelburg. In totaal kregen 51 personen een bekeuring omdat ze fietsten in een voetgangersgebied.

De politie kreeg klachten van omwonenden en winkeliers dat er sprake is van overlast van fietsers in het voetgangersgebied.

Samen met bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente werd er tussen 14.00 uur en 16.15 uur gecontroleerd. Er werden 51 bekeuringen uitgeschreven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ninat (30-8-2014 om 10:52)
IK vind het goed zouden ze meer moeten doen je schrikt je soms rot als er weer een fietser voorbij raast en dan heb ik het niet alleen over de jeugd ouderen doen het echt niet minder!
Alfons (30-8-2014 om 10:37)
Fietsers worden hier in Nederland heilig verklaard. Als er iets gebeurd dan is de fietser bij voorbaat niet schuldig. Prima actie van de politie. Moeten ze vaker doen. Fietsers dienen zich ook als verkeerdeelnemer te gedragen. Elke dag zie ik grote overtredingen van fietsers en vaak gaat het net maar goed. Over die wielrenners helemaal maar niet te spreken. Veel meer boetes uitdelen. Als ik met de auto iets fout doe krijg ik ook een boete.
Chris (30-8-2014 om 07:55)
De politie kan veel beter de fietsende schooljeugd in de gaten houden want die maken er vaak ook een potje van. Met 3 of zelfs met 4 naast elkaar over een fietspad en dan kijken ze nog lelijk naar je als je er iets van zegt. Op de fiets met het mobieltje in de aanslag en geen zicht op het overige (fiets) verkeer.
Marcel Vis (30-8-2014 om 07:46)
Nou dat werd wel eens tijd ook, ik erger me hier al jaren aan en dan de belachelijke borden die in de LangeViele staan aangaaande de tijden van wel en niet fietsen zijn een werkelijke aanfluiting. Wie heeft dat verzonnen? Weg halen die borden en permanent verbieden dat fietsen daar en zeker veel meer controleren. Ik heb vorig jaar een klein meisje onder de fiets zien komen daar en dat was niet prettig, het liep allemaal goed af maar je kon er op wachten. Gewoon verbieden en meer controleren, houdt Middelburg een leuke stad en die fietsers kunnen dat stukje best even lopen hoor.
Huib (30-8-2014 om 07:44)
De Rouaanse Kaai wordt opnieuw ingericht. Deze straat en andere toegangswegen rond het centrum van Middelburg worden verbouwd. Er was veel onduidelijkheid door de slechte bewegwijzering en alternatieve routes liepen dood of in een rondje. Dat fietsers dan naar de makkelijkste uitweg zoeken is logisch. Dus De Lange Delft in dit geval. Het is niet goed dat ze over De Lange Delft racen als het spitsuur is in de winkelstraat. Maar het is ook niet goed te praten dat er geen respect voor de fietsers getoond wordt die op rustige wijze door de stad hun bestemming trachten te bereiken. Zonder daarbij mensen te hinderen of te laten doen schrikken. Nee die slingeren we op de bon. KINDERACHTIG dit komt echt door de slechte infrastructuur in dat gebied.
Richardus (30-8-2014 om 02:47)
Ik vind het allemaal prima dat de politie de wet handhaafd enzo. Valt wel op dat ze de laatste weken zwaar aan het overdrijven zijn met boetes uitdelen. De hele Zomer fietst iedereen zonder licht, niks aan de hand.. Zomervakantie is voorbij en ze gaan los met boetes. Of één lijn trekken en altijd bekeuren of gewoon niet. Wat mij helemaal stoort is dat zodra het een jongere betreft, de boete direct gegeven wordt. Vervolgens staat er een meneer van 50+ (met alle respect) en deze meneer krijgt een waarschuwing. Oftewel; meten met 2 maten. Echt schandalig, en dit is niet alleen omdat ik toevallig bekeurd ben.
Cookie-instellingen beheren