Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 277 km

Kind zwaargewond door vlieger Dishoek

Toegevoegd: 30-08-2014, 15.30 uur - Update: 31-08-2014, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Dishoek is zaterdagmiddag een Duits kind zwaargewond geraakt als gevolg van een vlieger die tegen hem aan kwam. De veroorzaker is er vandoor gegaan maar zou zich inmiddels hebben gemeld.

Het ongeluk gebeurde rond 13.55 uur nabij strandpaviljoen Zilvermeeuw. Het Duitse jongetje, 5 jaar oud, werd rond dat tijdstip geraakt door een lijn van de kite van een andere badgast. Deze badgast zou zich vervolgens uit de voeten hebben gemaakt. Later zou hij zich alsnog hebben gemeld.

De kite was tijdens het oplaten over de paalhoofden op het strand gekomen en gaan tollen. Het kind werd enkele meters in de lucht getrokken en viel vervolgens op het strand. De jongen raakte even buiten bewustzijn. 

De hulp van de strandwacht werd ingeroepen en die schakelde op haar beurt de ambulancedienst in. Omdat mede door de taalbarrière en de leeftijd van het kind niet helemaal duidelijk was hoe ernstig het letsel was werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Het kind zou namelijk mogelijk niet overal in zijn lichaam meer gevoel hebben gehad.

Aanvankelijk vloog de Nijmeegse helikopter uit, later werd de Rotterdamse opgeroepen. Beide traumateams kwamen uiteindelijk echter niet ter plaatse. Het slachtoffertje is met de jeep van de strandwacht naar de duinovergang bij de Kaapduinseweg gebracht. Even daarvoor had de strandwacht daar namelijk de ambulancemensen opgepikt om naar het slachtoffer te brengen. De gewonde is uiteindelijk met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
erik (31-8-2014 om 07:25)
Volgens mij is vliegeren met meer dan 1 lijn verboden daar net als motorbootjes, zeilbootjes, golfsurfen, kitesurfen, waterscooters enz. Gelukkig wordt niet alles streng gehandhaafd. Nou is je vlieger laten wegwaaien natuurlijk niet zo handig, en erg ongelukkig om een kindje te raken, maar weglopen..... Het zou misschien beter zijn om watersporters een stukje van al die kilometers strand te geven om te spelen, ipv alles verbieden. info site VVV: Paarden toegestaan, behalve overdag in het badseizoen. Honden moeten overdag wel aangelijnd zijn. Wind en golfsurfen, kitesurfen, vliegeren met twee lijnen is toegestaan, behalve overdag in het badseizoen. Strandsurfen, motorvaartuigen, waterscooters en zeilvaartuigen zijn verboden in badseizoen.
Tim (31-8-2014 om 01:29)
@Renata, vliegeren moet niet verboden worden. Maar men moet het doen op de stukken strand die daarvoor aangewezen zijn! Natuurlijk ben ik het met iedereen eens dat het gevaarlijk kan zijn om op een druk strand met een grote kite te gaan vliegeren. Dat is ook de reden dat het op de meeste stukken stand inderdaad verboden is. Maar op de stukken strand waar het dan wel mag, moet men gewoon lekker kunnen vliegeren... Ik hoop dat het jongetje het ondertussen goed maakt.
Judith (31-8-2014 om 00:51)
Makkelijk om de "vliegeraars" de schuld te geven. Een èchte vliegeraar vliegert alleen daar waar het kan en wettelijk gezien mag. Het zijn de mensen die net beginnen, die domme dingen doen. Alles moet je leren, maar vraag dan ook om hulp..!! En een èchte vliegeraar zal nooit weglopen als er niets is gebeurd.
bertus (31-8-2014 om 00:22)
@J.B als de heli vanuit Nijmegen wordt opgeroepen naar Zeeland betekend dat dat de heli uit Rotterdam bezet is en de Belgische ook, deze komt vaker deze kant op hoor. Maar dat kite-surfen zou op besloten stranden moeten gebeuren. Laf om er vandoor te gaan. Heel veel beterschap voor het jongetje.
Renata (30-8-2014 om 23:27)
Het wordt tijd dat dat vliegeren verboden wordt. Hoe vaak is me zo'n ding niet al vlak naast me met een rotsnelheid en klap neergeknald. En meestal zijn het ook nog 'volwassen' kerels die het staan te doen. Waarom moet dat op een vol strand???
G (30-8-2014 om 19:10)
Wat een smeerlap van die vent om er vandoor te gaan. Sterkte gewenst voor die kleine en zijn ouders.
Cookie-instellingen beheren