Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kind zwaargewond door vlieger Dishoek

Toegevoegd: 30-08-2014, 15.30 uur - Update: 31-08-2014, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Dishoek is zaterdagmiddag een Duits kind zwaargewond geraakt als gevolg van een vlieger die tegen hem aan kwam. De veroorzaker is er vandoor gegaan maar zou zich inmiddels hebben gemeld.

Het ongeluk gebeurde rond 13.55 uur nabij strandpaviljoen Zilvermeeuw. Het Duitse jongetje, 5 jaar oud, werd rond dat tijdstip geraakt door een lijn van de kite van een andere badgast. Deze badgast zou zich vervolgens uit de voeten hebben gemaakt. Later zou hij zich alsnog hebben gemeld.

De kite was tijdens het oplaten over de paalhoofden op het strand gekomen en gaan tollen. Het kind werd enkele meters in de lucht getrokken en viel vervolgens op het strand. De jongen raakte even buiten bewustzijn. 

De hulp van de strandwacht werd ingeroepen en die schakelde op haar beurt de ambulancedienst in. Omdat mede door de taalbarrière en de leeftijd van het kind niet helemaal duidelijk was hoe ernstig het letsel was werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Het kind zou namelijk mogelijk niet overal in zijn lichaam meer gevoel hebben gehad.

Aanvankelijk vloog de Nijmeegse helikopter uit, later werd de Rotterdamse opgeroepen. Beide traumateams kwamen uiteindelijk echter niet ter plaatse. Het slachtoffertje is met de jeep van de strandwacht naar de duinovergang bij de Kaapduinseweg gebracht. Even daarvoor had de strandwacht daar namelijk de ambulancemensen opgepikt om naar het slachtoffer te brengen. De gewonde is uiteindelijk met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.B (30-8-2014 om 19:08)
Zolang de patient maar geholpen wordt.Nog steeds zijn de grenzen niet open als het om mogelijk levensbedrijgende slachtoffers gaat.Een helicopter uit Nijmegen laten komen ,terwijl uit Belgie een toestel in 10 minuten ter plaatse kan zijn,en er in een kleine straal (voor helicopter) een aantal universitaire ziekenhuizen zijn in Belgie. De duurste zorg hebben we al,de prestatie is in geen verhouding.
E Muller (30-8-2014 om 19:01)
Ronduit schandalig om laf er van door te gaan ,dit persoon betittel ik als een smeerlap ! Hulde aan de hulpdiensten en strandwachten en veel sterkte voor het jongetje en zijn ouders !
Laurens (30-8-2014 om 18:53)
Ook al gaat zo iets per ongeluk, weglopen is laf.
Hans (30-8-2014 om 18:11)
volgens het bericht bij de PZC heeft de surfer zich gemeld......
wim (30-8-2014 om 18:10)
Dat de vlieger die jongen heeft geraakt is erg kan je zoiets voorkomen ik denk van niet, maar de veroorzaker die de benen hoop ik toch gevonden word en zijn straf niet kan ontgaan
ross (30-8-2014 om 17:44)
niet verbaasd dat dit is gebeurd! kan gewoon niet op een druk strand. ieder zn plezier hoor, maar ook die vliegers die rond je oren suisen vanaf de grond zijn levensgevaarlijk! sterkte voor het meisje!
Cookie-instellingen beheren