Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kind zwaargewond door vlieger Dishoek

Toegevoegd: 30-08-2014, 15.30 uur - Update: 31-08-2014, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand bij Dishoek is zaterdagmiddag een Duits kind zwaargewond geraakt als gevolg van een vlieger die tegen hem aan kwam. De veroorzaker is er vandoor gegaan maar zou zich inmiddels hebben gemeld.

Het ongeluk gebeurde rond 13.55 uur nabij strandpaviljoen Zilvermeeuw. Het Duitse jongetje, 5 jaar oud, werd rond dat tijdstip geraakt door een lijn van de kite van een andere badgast. Deze badgast zou zich vervolgens uit de voeten hebben gemaakt. Later zou hij zich alsnog hebben gemeld.

De kite was tijdens het oplaten over de paalhoofden op het strand gekomen en gaan tollen. Het kind werd enkele meters in de lucht getrokken en viel vervolgens op het strand. De jongen raakte even buiten bewustzijn. 

De hulp van de strandwacht werd ingeroepen en die schakelde op haar beurt de ambulancedienst in. Omdat mede door de taalbarrière en de leeftijd van het kind niet helemaal duidelijk was hoe ernstig het letsel was werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Het kind zou namelijk mogelijk niet overal in zijn lichaam meer gevoel hebben gehad.

Aanvankelijk vloog de Nijmeegse helikopter uit, later werd de Rotterdamse opgeroepen. Beide traumateams kwamen uiteindelijk echter niet ter plaatse. Het slachtoffertje is met de jeep van de strandwacht naar de duinovergang bij de Kaapduinseweg gebracht. Even daarvoor had de strandwacht daar namelijk de ambulancemensen opgepikt om naar het slachtoffer te brengen. De gewonde is uiteindelijk met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loeki (3-9-2014 om 09:47)
De man heeft vervolgens wel zijn naam doorgegeven aan de vader, maar is er vervolgens vandoor gegaan. Helaas zijn de gegevens ter plaatse niet overgenomen door hulpverleners maar heeft de man deze meegenomen naar het ziekenhuis. Helaas ook is de Nederlandse wet zo dat het ziekenhuis niet aan de politie mag doorgeven wie het kind was en waar hij heen is gegaan. De politie was daarom korte tijd op zoek naar de eigenaar van de vlieger. Later is er wel contact met de man geweest. Let wel, de vliegeraar heeft waarschijnlijk niets fout gedaan: -Hij heeft het kind niet in hulpeloze toestand achtergelaten. -Hij heeft zijn gegevens achtergelaten aan de vader. -Hij was formeel niet aan het vliegeren, toen de vlieger per ongeluk weg waaide. (2/2)
Loeki (3-9-2014 om 09:39)
Iedereen die roept dat het verboden moet worden: Schaam je! Dit is het namelijk al heel lang. Volgens de APV van gemeente Veere: Badseizoen: van 1 mei tot 15 september. Regels Dishoek: Vliegeren: verboden tijdens badseizoen tussen 10 en 19 uur. Kitesurven (dat is dus zodra het water is betreden) is verboden in het badseizoen van 10 tot 19 uur. Overigens, op het moment dat iemand zijn vlieger aan het optuigen is, en er nog niet mee aan het vliegeren is, is hij formeel niet fout. In dit geval was deze man nog niet bezig. Helaas ging de vlieger er wel vandoor, en kwam de Duitse jongen in de lijnen terecht. Mogelijk hierdoor is de vlieger de lucht in gegaan en heeft de jongen een paar meter naar boven meegenomen. (1/2)
Vraagje (1-9-2014 om 21:01)
Is dat de nieuwe strandambulance die groene met geel?
mar (31-8-2014 om 23:13)
Er wordt hier over 2 verschillende dingen gesproken; kitesurfen en vliegeren. een wereld van verschil. Er zat een heel harde wind en dan is het al oppassen. Vind dat dergelijke dingen gescheiden moeten zijn. Ongevallen gebeuren overal, maar deze sport hoort op een strand waar geen gewone badgasten zijn en dan nog kan er ook een verbod ingesteld worden.
dorpsbewoner (31-8-2014 om 15:48)
Beterschap gewenst voor het kind! Er wordt in dit bericht terecht over een 'ongeluk' gesproken! De veroorzaker heeft zich keurig gemeld en zijn gegevens achter gelaten bij de strandwacht. Hopelijk hebben alle 'azijnpissers' die hem voor smeerlap, laf, onverantwoordelijk e.d. hebben uitgemaakt weer wat geleerd?
herman (31-8-2014 om 14:54)
Laatst in Cadzand-bad geweest, hier waren ze ook aan het kiten. De vlieger kwam op het strand waar een vrouw liep deze werd gelijk tegen de grond gegooid, wat heel pijnlijk was. Even later kwamen ze de Zwingeul binnen gevaren met een rotgang op de zwemmers af en net voor de zwemmers keerden ze om. Dit ging bijna twee keer mis bij een kindje, hoe bedoel je met verantwoording nemen . Dit waren toch 40 plussers. Later nog overleg gehad met de strandwacht van Cadzand-bad, ik zal maar niet zeggen hoe hun er over dachten, waarschijnlijk zelf kitters.
Cookie-instellingen beheren