Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Extra mankracht aanpak zware criminaliteit

Toegevoegd: 04-09-2014, 13.57 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie intensiveren de aanpak van ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid Nederland. Deze intensivering sluit aan op de ontwikkelde integrale aanpak in de zuidelijke provincies Zeeland, Brabant en Limburg.

In totaal worden vanaf oktober 125 politiemedewerkers vrijgemaakt binnen de bestaande capaciteit. De drie politie-eenheden leveren ieder 25 medewerkers en de Landelijke Recherche levert 50 medewerkers. Dit komt neer op een totaal van 125 medewerkers die vanuit vaste ondermijningsteams gaan opereren. De ondermijningsteams van de zuidelijke eenheden en de landelijke recherche versterken hun al bestaande integrale samenwerking met het bestuur, de belastingdienst en andere partners en gaan hun werkzaamheden onderling afstemmen.

De extra slagkracht wordt mede ingezet op ‘korte klappen’waardoor direct en zichtbaar kan worden gereageerd op uitingen van georganiseerde misdaad. Daarbij ligt de focus op de aanpak van synthetische drugs en hennepteelt.

In Brabant en Zeeland voert de gelijknamige Taskforce (Brabant Zeeland) strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. De Taskforce, waar de politie en het Openbaar Ministerie deel van uitmaken, heeft haar activiteiten per 1 januari 2014 verbreed van de vijf grote Brabantse steden naar alle gemeenten in Brabant en Zeeland, om krachtiger te kunnen optreden tegen ondermijnende en georganiseerde criminaliteit.

In Limburg wordt door middel van het RIEC, waar de diverse partijen in vertegenwoordigd zijn, sturing gegeven aan de gezamenlijke aanpak. Tussen de Taskforce en het RIEC vindt afstemming plaats. In deze integrale aanpak werken lokaal bestuur, Openbaar Ministerie en Nationale Politie nauw samen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tommy (10-9-2014 om 10:59)
Door middel van staatskas vullen wordt de coöperatie "state of the Netherlands" weer wat winstgevender. Dit zwartgeld kan rechtstreeks naar de aandeelhouders...Bea , King W en de rest van het bilderberg groepje.
nederlandse wetgeving :s (5-9-2014 om 16:54)
helemaal met ad eens laat de politie gewoon is hun werk doen en ontsla al die achterlijke rechters die iedere crimineel met een waarschuwing naar huis sturen.
sassenaar (5-9-2014 om 12:22)
Legaliseren is het toverwoord, maar de nederlandse politiek schijnt dat in tegenstelling tot veel andere landen niet te snappen.
Mark (5-9-2014 om 01:34)
AD bericht gelezen ? Gaat over de focus op de aanpak van synthetische drugs en hennepteelt. weet niet hoe snel een wiet plant zich verplaatst Maar meestal staan die vrij stil onder een lamp in een huis Maar wat weet ik misschien doen Wietplanten wel 180 donuts met 230 op de snelweg ben geen Expert op dat vlak
TON (4-9-2014 om 23:16)
Ha!! Eindelijk gaat de overheid de zware overheidscriminelen aanpakken! Of zou het weer een propaganda stunt van de politie zijn?
AD. (4-9-2014 om 16:56)
Er zijn niet zoveel meer agenten nodig want als die wat meer zouden mogen heb je al een hoop ellende minder. In amerika hebben ze spijkermatten maar dat is hier te gevaarlijk want dan raakt de vluchtauto mischien wel van de weg en een motor of scooterrijder die niet wil stoppen stopt uiteindelijk toch wel ook al kan dat tegen een boom zijn. Maar als hier een agent niet oppast word hij dader en de crimineel het slachtoffer dus pas je als agent wel op en een crimineel word naar huis gestuurd en zal wel een dagvaarding krijgen wanneer hij moet voorkomen maar dan vind men het raar dat die dus niet komt opdagen. De internationale criminelen zitten hier want in nederland loop je niet zoveel gevaar.
Cookie-instellingen beheren