Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ overweegt sluiting brandweerposten

Toegevoegd: 04-09-2014, 19.07 uur - Update: 05-09-2014, 20.53 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland overweegt om meerdere brandweerposten te gaan sluiten.

In een voorstel van de veiligheidsregio worden de posten Domburg, Kerkwerve, Dreischor, 's-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen genoemd als posten die mogelijk gaan sluiten. Volgens de Veiligheidsregio kan dit voorstel nog worden aangepast na inspraak.

Mogelijk worden tankautospuiten die nu worden bemand door zes brandweermensen vervangen door tankautospuiten die door vier brandweermensen worden bemand. Dat is nodig omdat er bezuinigd moet worden.

De veiligheidsregio heeft een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor brandweermensen. Zij konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de veiligheidsregio om betrouwbare brandweerzorg te kunnen blijven leveren.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
brandweerman (5-9-2014 om 11:03)
Belagelijk dat ze posten gaan sluiten en op koud op tv zegen dat ze de mensen van de post die dicht gaat willen gaan inzeten in dag dienst je geloof toch zelf niet dat je dat ze dan nog gemotiveerd zijn laat gewoon die posten open en bezuing op de kouwe kant dus kantoor mensen en laat de warme kant met rust en gooi het plan van ts 4 rap de schelde in techniek is mooi maar als het in de steek laat hoe ga je dan verklaren dat er 4 man gewoond of gesneuvelt zijn daar is vast nog niet over na gedacht
tja (5-9-2014 om 10:55)
Je kan het ook anders zeggen. De mensen die dit allemaal verzinnen hebben er geen verstand van of willen (nog) wat worden en strijden voor eigen parochie. En zo word het vak brandweerman naar de knoppen geholpen. En als je vraagt of het nu allemaal zo slecht is krijg je te horen dat dit meer toekomst gericht is maar dat het nieuwe ook niet zaligmakend is.
tja (5-9-2014 om 10:54)
We vergeten erbij te vertellen dat dadelijk inderdaad de pompbediener mee naar binnen gaat samen met de bevelvoerder. Maar als het dan fout gaat wie houd er dan in de gaten of het allemaal goed gaat? Een van de belangrijkste taken van de pompbediener is bij brand in de gaten of er geen gevaarlijke situatie ontstaat binnen (flashover of backdraft bijvoorbeeld) die je binnen niet of slecht kan waarnemen. Maar ja....... wat is veiligheid?
Gerard (5-9-2014 om 10:13)
Jan Lonink van de VRZ zegt heel makkelijk dat dit wel moet omdat er bezuinigd moet worden. Andere mensen van de VRZ ontkennen dat dit een bezuinigingsmaatregel is. Wie spreekt hier nu de waarheid ?? Wel typisch dat er in de gemeente Terneuzen net geen korpsen gaan verdwijnen.Toevalli hoor.
sonja (5-9-2014 om 10:11)
En de veiligheid van deze brandweermensen dan ? O ja, we kunnen ons geld beter besteden aan die duikers in de O-Schelde ! Schandelijk gewoon, Nederland gaat naar de kl. Wil jij nog bij de brandweer ?
els (5-9-2014 om 09:01)
Kan de ex directeur van Vestia niet investeren in de brandweer die heeft 3,5 miljoen gekregen van on ze centen nadat hij ontslag nam????
Cookie-instellingen beheren