Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

VRZ overweegt sluiting brandweerposten

Toegevoegd: 04-09-2014, 19.07 uur - Update: 05-09-2014, 20.53 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland overweegt om meerdere brandweerposten te gaan sluiten.

In een voorstel van de veiligheidsregio worden de posten Domburg, Kerkwerve, Dreischor, 's-Heer Arendskerke, Koudekerke, Wissenkerke, Zuiddorpe, Baarland en Nieuw-Namen genoemd als posten die mogelijk gaan sluiten. Volgens de Veiligheidsregio kan dit voorstel nog worden aangepast na inspraak.

Mogelijk worden tankautospuiten die nu worden bemand door zes brandweermensen vervangen door tankautospuiten die door vier brandweermensen worden bemand. Dat is nodig omdat er bezuinigd moet worden.

De veiligheidsregio heeft een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor brandweermensen. Zij konden hierbij hun mening geven over de nieuwe plannen.

Een definitief besluit zal in december worden genomen. Het belangrijkste uitgangspunt is volgens de veiligheidsregio om betrouwbare brandweerzorg te kunnen blijven leveren.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (5-9-2014 om 08:16)
Het zou meer zoden aan de dijk zetten indien men in het luxe personeelsbestand sneed...
Euca (5-9-2014 om 07:40)
Ja, we zijn goed bezig ......
lion (5-9-2014 om 05:35)
wat is dit nou voor onzin dan? mensen worden weer ontslagen waardoor ze een uitkering gaan krijgen,en de veiligheid gaat weer minder worden,tering wat een onzin dit .
Jaap (4-9-2014 om 23:24)
Wat een BEZOPEN idee, vast bedacht door beeldschermridders en bureautijgers op HBO niveau. 2 man per auto minder, een 'acceptabele' aanrijtijd (enig idee hoe snel een woning in lichterlaaie staat??? Ik wel) en vast en zeker een incidentenoverzicht waaruit blijkt dat de betreffende posten het minst worden ingezet. Want op incidenten kun je niet begroten/plannen natuurlijk. Zeg...managers in de hulpverlening die er veel verstand van hebben: hulpdiensten zijn er altijd nodig voor onverwachte incidenten. Zorg dat je binnen onze dunbevolkte maar uitgestrekte regio voldoende dekking hebt qua politie, brandweer en ambulance. Winstgevend wordt het nooit en de burgers betalen voldoende belasting!!!!!!! Gr. Een verontwaardigde burger
wilma (4-9-2014 om 22:47)
Ik hoop dat ik geen gelijk krijg maar wees gerust dit kosten nog mensenlevens die bezuinigingen
sjaakie (4-9-2014 om 22:46)
Ik zit niet bij de brandweer zou er graag bij willen (wegens omstandighede niet) maar ik vind het triest.aanrijdingstijden die langer worden waardoor er meer slachtoffers/schade wordt aangericht. En volgens mij is 90%(misschien meer) in zeeland VRIJWILLIGER of heb ik het fout en dat bezuinigen je kan beter bezuinigen in de baantjes van de mensen die deze besluiten nemen maar als het moment daar is dat het bij hun zelf gebeurd een brand of een ongeval en de aanrijdingstijd is 10 tot 15 min omdat de dichtsbijzijnde post DICHT is dan zullen ze zien wat er gebeurt in die kostbare tijd. en als ik hier iets zeg wat niet klopt hoor ik het graag
Cookie-instellingen beheren