Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli's opgeroepen Vlissingen

Toegevoegd: 05-09-2014, 19.23 uur
De ambulance op de Singel in Vlissingen. De ambulance op de Singel in Vlissingen.
De ambulance op de Singel in Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - In Vlissingen zijn vanavond twee traumahelikopters opgeroepen voor een melding aan de Singel.

Rond 18.40 uur gingen een ambulance en een rapid responder met spoed ter plaatse. Ongeveer vijf minuten later werd eerst de Rotterdamse traumahelikopter gealarmeerd voor het incident. Niet veel later werd ook de traumahelikopter uit Nijmegen ter plaatse gevraagd. Waarschijnlijk was de Rotterdamse traumahelikopter op het moment van de alarmering niet beschikbaar.

Uiteindelijk zijn geen van beide helikopters ingezet voor de melding. Het is niet bekend wat er precies aan de hand was. Er werd één persoon per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hulpverlener (8-9-2014 om 11:23)
@T4, tsja, vroeger. Toen gingen ook veel meer mensen jong dood... Dat is dan wel weer goedkoper voor de zorg. Is dat dan waar we weer naartoe willen? Het probleem is dat de mensen die nu hard roepen dat het allemaal goedkoper moet ook hard staan te roepen als ze zelf of hun familie de hulp nodig hebben. Er kan veel meer bezuinigd worden op zorg zodat iedereen het weer kan betalen (en dan ook gewoon de nodige zorg krijgt) maar om dat nou te doen door weer meer mensen gewoon te laten overlijden... Ik hoop in ieder geval dat het met betrokkenen goed gaat en dat zij dankbaar kunnen zijn voor de geboden hulp.
T4 (7-9-2014 om 14:00)
Hulpverlener@ vroeger had je geen helikopter ging je gewoon in de ambulance naar het ziekenhuis. Dat ding wordt voor elke scheet opgeroepen kost klauwen vol geld. Terwijl er nu al posten worden gesloten. Het ziekenhuis in Vlissingen is leeg gehaald 300000 hun zorg premie niet kunnen betalen. Maar o zo geweldig dat ding geen thuis Hulp meer om dat er geen geld meer is. Moet ik nog even Door gaan Hulp verlener @ oliebol.
mozes (7-9-2014 om 13:45)
@T4, dat is de logica van de regering, het moet niet goed zijn, maar duur. dat is wat telt, want wat duur is zal ook wel weer goed zijn.
kees (7-9-2014 om 13:29)
Een ambulance kan het vaak niet alleen af. Er is namelijk geen arts in iedere ambulance laat staan een kinderarts. Veel mensen weten dat niet. De specialisten zitten in de Traumaheli s.
hulpverlener (7-9-2014 om 10:46)
Al zou het ziekenhuis om de hoek staan dan nog kan een traumaheli in specifieke gevallen ter plaatse nodig zijn. En er wordt gevraagd om 1 heli, is deze niet beschikbaar dan wordt de volgende gealarmeerd. Het snel oproepen van een heli is niet voor niets; hij is niet direct na alarmering ter plaatse, en meestal gaat het om een spoedeisende inzet. Liever een keer voor niets gealarmeerd dan te laat. Makkelijk roepen vanaf een zijlijn maar als uw partner en kind spoedeisende hulp nodig heeft in een levensbedreigende situatie bent u waarschijnlijk erg blij met alle hulp.
t is wat (6-9-2014 om 13:43)
Precies T4.... Ze roepen tegenwoordig wel erg snel zo'n heli op... Meestal kan de ambulance het wel alleen af....
Cookie-instellingen beheren