Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Amokmaker opgepakt in Oost-Souburg

Toegevoegd: 07-09-2014, 21.31 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG -  Zaterdagavond is een 34-jarige man uit de gemeente Vlissingen aangehouden voor agressief rijgedrag en belediging van agenten. De verdachte is in verzekering gesteld.

De verdachte gedroeg zich die avond in de Hoge Geere in Middelburg zonder enige aanleiding zeer agressief tegenover een surveillerende politiebiker. Toen deze hem op zijn gedrag aansprak verdween de man in gezelschap van een kompaan in de nabijgelegen parkeergarage en reed met hoge snelheid het gebouw uit. Vervolgens zag de biker de auto in de Koestraat door rood licht rijden richting de Poelendaelesingel.

Het voertuig werd door extra opgeroepen agenten in de Zeewijksingel in Oost-Souburg getraceerd. De verdachte negeerde het stopteken van de politie en reed met hoge snelheid verder om vervolgens een eindje verderop toch te stoppen. Hij was echter niet van zins om zich aan een controle van de agenten te onderwerpen. Omdat de man zich aan zijn aanhouding wilde onttrekken ontstond er een worsteling. Zijn kompaan gedroeg zich eveneens zeer agressief en werd met pepperspay op afstand gehouden.

Uiteindelijk wisten de agenten met behulp van extra versterking de verdachte te overmeesteren en mee te nemen naar het bureau. Gedurende de hele rit naar het bureau werden de agenten getrakteerd op allerhande verwensingen. De man is overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg waar hij is ingesloten. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol en drugs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (8-9-2014 om 14:08)
@RFM, al duid dergelijk lomp en agressief gedrag wel sterk naar alcohol???? Ik ken een ventje wat "alleen onschuldige" wiet gebruikt, maar als je ziet hoe agressief die van die zooi wordt dan kan ik wel degelijk zeggen dat zulk gedrag ook voorkomt zonder alcohol.
Goesenaar (7-9-2014 om 23:16)
Goede actie van de politie agenten.
RFM (7-9-2014 om 22:24)
"van alcohol en drugs." van alcohol en/of ANDERE drugs. Al duid dergelijk lomp en agressief gedrag wel sterk naar alcohol, eventueel met wat andere middelen.
Roycosoepie (7-9-2014 om 22:22)
Wanneer worden dit soort gasten eens harder gestraft. Ik geloof dat het erg frustrerend voor de politie agenten als zo'n persoon weer 100 uur taakstraf krijgt.
dre (7-9-2014 om 22:05)
Lang leve...wat een dwaas. Onder invloed rijden. Je kind zal.maar oversteken
Cookie-instellingen beheren