Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 190 km

Verwarde man met wapen opgepakt

Toegevoegd: 09-09-2014, 15.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandagavond een 53-jarige man uit de gemeente Sluis aangehouden. De man was volgens de politie verward en in het bezit van een vuurwapen en munitie.

De verdachte belde rond 23.00 uur zelf de politie. Hij dreigde een einde aan zijn leven te maken. Daarbij meldde hij dat met een vuurwapen te willen doen. Agenten gingen daarop naar de woning van de man. De verdachte had op dat moment nog telefonisch contact met de meldkamer.

Nadat op hem ingepraat was konden ze de man arresteren. In de woning werden een luchtdruk-, een stroomstootwapen en munitie gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is na het optekenen van een proces-verbaal weer vrij gelaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (10-9-2014 om 21:04)
@Zomaar, Klopt wat je zegt, daarom had ik het ook niet over aanhouden maar meenemen. (Hulp aan hen die het behoeven.) Vaak/altijd liggen er wel strafbare feiten aan de grondslag vooraf wanneer politie iemand "meeneemt" tz art 3 PW. Toch ben ik benieuwd of meneer gepresenteerd is aan de crisisdienst. Dossieropbouw kan op zijn minst nooit verkeerd zijn, tikkende tijdbom?
Zomaar (10-9-2014 om 12:26)
Art 3 PW is geen bevoegdheid. Art 3 PW is een taakstellend artikel. Bevoegdheid om iemand van zijn vrijheid te beroven staat omschreven in de wet psychiatrie (BOPZ )
bzzz (10-9-2014 om 08:16)
@gti: zal best, maar een stroomstootwapen dient nergens anders toe dan rottigheid. Elk illegaal bezit daarvan hard aanpakken!
Franky (10-9-2014 om 02:32)
@Jan, Ik mag er van uit gaan dat meneer ook is meegenomen ter zake artikel 3 politiewet. (Voormalig art 2) Crisisdienst van de spoedeisende psychiatrie bepaald of meneer een gevaar is voor zichzelf of ander, blijkbaar niet het geval geweest. Deze komen dan aan het bureau om zo iemand te beoordelen.
jan (9-9-2014 om 23:10)
Laten we zo iemand los in de maatschappij ?? Dan vraag ik me toch af waar we mee bezig zijn ! En naast de politie zijn er toch ook nog andere "hulpverleners"?
ronald van gemert (9-9-2014 om 21:34)
jaja dit word niet gelezen hoor door hulpverleners dus beste man sucses
Cookie-instellingen beheren