Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Omwonenden niet allemaal naar huis

Toegevoegd: 09-09-2014, 18.55 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Niet alle omwonenden van het appartement waarin vanochtend in Vlissingen een grote brand woedde kunnen vandaag naar huis. Dat meldt de gemeente Vlissingen. Bij de brand kwam één persoon om het leven.

Volgens de gemeente is er door de brand veel schade ontstaan aan het pand. Geëvacueerde omwonenden konden, mede vanwege mogelijk instortingsgevaar, niet direct terug naar hun woningen. Zij werden daarom opgevangen in een nabij gelegen hotel. Volgens de gemeente kunnen ook vanavond nog niet alle omwonenden terug naar hun woning. "Indien een woning niet meer bewoonbaar is, zal l'escaut vervangende woonruimte zoeken", aldus de gemeente.

Bijeenkomst
Vanmiddag is door de gemeente een besloten bijeenkomst georganiseerd voor de direct omwonenden. Tijdens deze bijeenkomst is er gesproken over de brand zelf, de staat van de omliggende panden en het verloop van het onderzoek. Burgemeester Demmers sprak met omwonenden onder andere over hoe zij de brand hebben ervaren. Ook Slachtofferhulp, de brandweer en de politie waren aanwezig.

De precieze toedracht van de brand is nog niet duidelijk. De politie heeft vandaag onderzoek gedaan maar er zijn nog geen resultaten bekend gemaakt. De identiteit van het slachtoffer is eveneens nog niet naar buiten gebracht.

Zie ook:
- Onderzoek brand, slachtoffer geborgen (09-09-2014)
Dode bij grote brand Vlissingen (09-09-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre van Belzen (11-9-2014 om 17:49)
Verschrikkelijk voor diegene die daar woonde in dat pand. Zeker ook voor de omwonendendie misschien wel helemaal niet meer dan kunnen wonen. Laten we bidden voor een goede afloop.
hulpdienstenzijnheroes (11-9-2014 om 17:13)
@karin dan had ook hij beter eerst kunnen bellen met 112. beter kunnen is doen heeft echt gelijk als wij niet bellen weten hun het toch niet of wel soms ? mijn eerste reactie is altijd eerst bellen of iemand opdracht geven tot bellen en dan proberen levensreddend te handelen
karin (10-9-2014 om 12:58)
dat zei mijn vriend ook. hij arriveerde net na de explosie en heeft geprobeerd binnen te komen om de bewoonster te helpen. hij zei dat het ongeveer 20 minuten duurde voor er hulpdiensten kwamen. erg triest, anders had de vrouw misschien nog geleefd.
Beter kunnen is doen (10-9-2014 om 12:58)
@jack boone (10-9-2014 om 08:36 uur): Heeft u gelijk 112 gebeld toen u rook en vlammen zag? De brandweer (waaronder ik) waren zeer snel ter plaatse (ruim binnen de norm). Als niemand 112 belt komen wij ook niet. Lijkt mij een logisch gevolg. Dus houdt u zich in het vervolg bij de feiten en niet bij halve waarheden. Met dit soort gebrabbel schiet niemand iets mee op. Overigens neem ik u niets kwalijk. Het is een tendens om lekker te klagen op oa de hulpdiensten.
Cilla (10-9-2014 om 10:18)
Ja dat krijg je met bezuinigingen he!! Brandweer mannen moeten van huis komen omdat er geen geld meer is om ze op de posten te houden
jack boone (10-9-2014 om 08:36)
aan redactie mijn balkon aan de spuistraat kijkt direkt op het afgebrande pand hemelsbreed misschien 75 meter er van af. Rond ongeveer 08.00 uur hoorde ik een doffe dreun en liep naar de woonkamer annex keuken in de veronderstelling dat er iets was gevallen.dit was niet het geval.Ik keek naar buiten en zag rook boven het pand uitsteigen en direct daar na grote vlammen.Maar waar het mij omgaat is dat het meer dan 15 minuut duurde,voor de brandweer er was. ERG LANG !!!
Cookie-instellingen beheren