Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Boetes scholieren om roekeloos fietsgedrag

Toegevoegd: 10-09-2014, 13.46 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES -  In reactie op klachten hebben bikers van de politie dinsdagochtend op de Bergweg in Goes toezicht gehouden op het fietsgedrag van scholieren.

Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet uiterst rechts rijden. Geconstateerd is dat diverse jonge fietsers met z'n drieën naast elkaar bleven rijden, ook toen een lijnbus hen in tegenovergestelde richting tegemoet kwam. Hierdoor ontstonden uiterst gevaarlijke situaties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een vrouw (15-9-2014 om 15:58)
mogen ze in middelburg bij breeweg school ook wel eens meer op letten want ze fietsen daar gewoon 5 of 6 dik en als je toeter gaan ze niet eens op zij dan schelden ze en steken middelvinger op ik moest dat vroeger niet doen hoor.leerde netjes achter elkaar te fietsen,zijn net wielrenners mijn weg en ga zelf maar op zij als je ze aanrijd heb je nog gedaan ook terwijl hun zo nodig naast elkaar moetne fietsen en mobieltje in de handen wij moeten handsfree bellen en fietsers niet
Maffia stijl (14-9-2014 om 11:00)
Met martijn eens, het zijn echt niet alleen maar scholieren, iedereen lijkt zich niets meer van regels aan te trekken. richting aangeven is al teveel moeite. Voorrang dwing je af en dat verleen je niet, ik ik ik eerst ! opzij ! of anders krijg je de vinger of zullen we even uitstappen soms?! Maar ja, de overheid heeft de verkeerspolitie wegbezuinigd dus de aso's weten donders goed dat er nauwelijks nog controle is en dus hoef je je ook niets meer aan te trekken van regels. Dat is wat de overheid in petto heeft voor de welwillende burgers, die overlaten om het uit te vechten als de beesten met de hufters want anders kost "onze samenleving" te veel voor de hufters die zelf voorrang nemen.
@martijn (13-9-2014 om 21:21)
Gedeeltelijk heb je gelijk, maar het artikel gaat eenmaal over scholieren. Ben zelf als 40 er van de week bijna van mijn fiets gereden. Op de rotonde, ik had voorrang,reed al op de rotonde, jongere vrouw vliegt zo de rotonde op in haar autootje.Als ik niet opgelet en volop geremd had had ik waarschijnlijk een lift van de ambulance nodig gehad. Alle weggebruikers zouden de regels en fatsoen wat meer moeten toepassen.
Martijn (12-9-2014 om 19:59)
Jeugd van tegenwoordig ?? En al die wielrenners van 40 plus dan die vergeten we maar even en die middelbare dames en heren op leeftijd die ook op de fiets (en auto) met de gsm zitten te spelen ! Het is niet alleen de jeugd maar fietsers op zich moeten zich gewoon eens meer aan de regels houden!
Danny (12-9-2014 om 10:47)
Gewoon gezellig met z'n 3en of 4en naast elkaar fietsen. Tja raar dat er af en toe eens eentje onder de auto ligt en dan met de beschuldigende vinger naar de automobilist wijzen?! Jeugd van tegenwoordig is heel asociaal, vroeger toch wel iets meer respect. En fietsen ze niet met z'n 3en naast elkaar moet je ze soms vanonder je auto plukken omdat ze lekker aan het Whatsuppen zijn en ja,dan heb je toch ff geen tijd om op het verkeer te letten, ze zijn toch door de wet beschermd. Trieste tijd tegenwoordig.....
Holt en Spoon (11-9-2014 om 22:36)
Goeie zaak. .
Cookie-instellingen beheren