Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal dichte mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehelikopter betrapt oesterstropers

Toegevoegd: 10-09-2014, 13.58 uur - Update: 10-09-2014, 14.36 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Vanmiddag heeft een politiehelikopter enige tijd boven Yerseke gevlogen in verband met het stropen van oesters.

De politiehelikopter vloog aan het begin van de middag boven Yerseke wegens een surveillancevlucht. De bemanning van de helikopter merkte ineens een speedbootje op welke er met hoge snelheid vandoor ging toen de helikopter werd gezien.

Het speedbootje met twee personen aan boord voer naar de haven van Yerseke. Daar werd het bootje overgedragen aan de waterpolitie. Op het bootje werden oesters aangetroffen. Eén opvarende kon worden aangehouden. De andere persoon is er te voet vandoor gegaan. Hij wordt op dit moment nog gezocht door de politie. Beide opvarenden van het speedbootje worden verdacht van het stropen van oesters.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yese (12-9-2014 om 23:14)
En over dat bootje in kwestie dat er met ''hoge'' snelheid vandoor ging, tsja net jammer want dat bootje vaarde dus 30 km/h, ik moet zeggen dat, dat wel echt een hoge snelheid is ja
Anthony (11-9-2014 om 23:16)
Als een echte yersekenaar kan ik zeggen dat oesters een plaag vormen, er liggen miljoenen kilos die zwemmers verwonden. Er is subsidie gegeven aan kotters om oesters weg te vissen.. Al die mensen die lullen over dat het diefstal is zouden zelf eens naar de platen en droogvallende gronden moeten gaan kijken voordat ze hier reacties zetten. Het is van de zotte dat oester rapers aangehouden worden door een helikopter. Hierbij heb ik het niet over de percelen waar oesters gekweekt worden maar over de vrije gronden. Mensen die oesters kweken proberen een goed product te kweken, dus in feite is dat geen plaag. Maar ik vind dit niet normaal dat dit zo gegaan is want heel yerseke dacht op zn minst met zware criminelen te maken te hebben.
Cord (11-9-2014 om 15:43)
Het is puur diefstal. Prima acties. Gewoon naar de viswinkel gaan en een paar kilo kopen.
frans (11-9-2014 om 03:31)
dat moeten ze dag en nacht doen die rotzooi stropen opgeruimd staat netjes wat maakt dat uit een beetje kreuzen er zijn er miljoenen te veel van. je moet eens naar de sluisdeuren kijken die moeten er regelmatig uit door die oesters van de aangroei wat kost dat . van mij mogen ze doorgaan
Krootekoker (10-9-2014 om 21:22)
Zoveel blabla over een zootje oesters.... :S
Annie (10-9-2014 om 20:55)
Gek dat ik niemand hoor over dat vreemde vliegtuig dat heel laag vloog door het dorp! Wie weet wat dat was????
Cookie-instellingen beheren