Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fatale brand door gasexplosie

Toegevoegd: 10-09-2014, 16.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brand waarbij gisteren in Vlissingen een vrouw omkwam is het gevolg geweest van een gasexploie. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.

De brand brak rond 07.50 uur uit in een appartement aan de Molenstraat. De politie heeft nu bevestigd dat daaraan een gasexplosie vooraf ging. De brand was al snel uitslaand. De brandweer trof tijdens het blussen een stoffelijk overschot aan. Haar identiteit was niet meteen duidelijk. De politie meldde eerder vandaag dat het slachtoffer de 45-jarige bewoonster is.

Geëvacueerde omwonenden konden, mede vanwege mogelijk instortingsgevaar, niet direct terug naar hun woningen. Zij werden daarom opgevangen in een nabij gelegen hotel. Ook gisteravond kon nog niet iedereen terug naar zijn woning. "Indien een woning niet meer bewoonbaar is, zal l'escaut vervangende woonruimte zoeken", aldus de gemeente dinsdagavond.

De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van de brand vanmiddag afgerond.

Zie ook:
- Dode brand Vlissingen is bewoonster (10-09-2014)
Omwonenden niet allemaal naar huis (09-09-2014)
Onderzoek brand, slachtoffer geborgen (09-09-2014)
Dode bij grote brand Vlissingen (09-09-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gasexplosie (13-9-2014 om 21:29)
Was de explosie het gevolg van een defect of het vergeten uit zetten van b.v. het fornuis? Nee ik oordeel niet, het is een vraag aan de eerste 4 reacties. Ik lees dit nergens in dit artikel. @Kees, wat heeft het er mee te maken dat de bewoonster al langer in de war was? Als het een defect in de leiding was is deze info totaal onbelangrijk. Ik ga liever uit van de feiten, deze lees ik niet in het artikel. Heel veel sterkte voor familie en vrienden. Ook voor alle betrokken omwonenden.
Kees (11-9-2014 om 22:35)
Bewoonster was al langer in de war, volgens de PZC.
Gazpron (11-9-2014 om 12:44)
@ t is vreselijk. Werken aan gasleidingen mag tegenwoordig gedaan worden door iedere doe het zelver. de plicht om dit door gecertificeerd en kundig personeel te laten doen is afgeschaft onder kabinet balkelende om de huizeneigenaren tegemoet te komen in de kosten. Ook het APK idee voor woningen waarbij o.a. de gasleiding gecontroleerd zou worden is door het huizenbezitterskartel van de tafel geveegd i.v.m. kosten. De gasleiding wordt dus praktisch nooit gecontroleerd en men komt er pas achter als hij lek is. Maar dat is de gebruikelijke gang van zaken met heel de infrastuctuur in nederland tegenwoordig. Er is duidelijk en bewust gekozen voor minder kosten maar meer ongelukken. Tja, of de huur moet omhoog... Het resultaat is onomstotelijk.
t is vreselijk.. (11-9-2014 om 12:06)
Arme, is dat zo? Ik vind net op een site: "Een gasexplosie in huis kunt u voorkomen door niet zelf aan de gasleidingen te sleutelen....." Dus ik vind dat woningbouwverenigingen daar mensen voor moeten regelen, die bij alle huurders eens per jaar hun gaskranen ed nakijken... (hiermee wil ik dus niet suggereren dat het slachtoffer van deze brand zelf aan gasleidingen gesleuteld heeft, dit staat er los van)
t is vreselijk.. (11-9-2014 om 12:00)
Gasexplosie dus.... En...? Hoe en wat precies, zat er ergens een lek of wat dan ook? Wie zegt dat dat niet bij mij kan gebeuren? Is mijn gaskraan veilig?Zijn mijn gasleidingen (waar ik niet bij kan) nog ok? Ik heb er allemaal geen verstand van.... Zeer angstige gedachte dat dit bij iedereen kan gebeuren....
arme (10-9-2014 om 18:20)
In huur huizen moet je zelf tegenwoordig ook de gaskranen vervangen:) Das participeren. Verantwoording nieuwe stijl. Veel geld en nergens verantwoordelijk voor.
Cookie-instellingen beheren