Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 114 km

Terneuzen gaat beboeten bij straatrace

Toegevoegd: 12-09-2014, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Deelnemers en toeschouwers bij illegale straatraces in de gemeente Terneuzen riskeren vanaf nu een boete van 110 euro. Dit heeft burgemeester Jan Lonink bekendgemaakt. De bekendmaking volgt op de discussie over illegale straatraces op de Autrichehavenweg bij Westdorpe.

Lonink: "Het illegaal racen op de openbare weg brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Als het goed gaat ziet het er voor velen misschien spectaculair uit. Maar je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het fout gaat. De openbare weg is nu eenmaal niet bedoeld als racecircuit en ook niet zo ingericht. Dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties waarbij voertuigen met grote snelheid langs passanten scheuren. Daarnaast geven de racebijeenkomsten op de Axelse Vlakte - zo blijkt uit klachten - steeds meer overlast voor passanten en werkverkeer."

De gemeente heeft overleg gehad met de politie, het Openbaar Ministerie en Zeeland Seaports over eventuele maatregelen. Racen en driften zoals hier gebeurt, was en blijft verboden. Lonink: "Wij gaan inzetten op handhaving om het racen te beëindigen. Het handhaven gaan wij doen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening dat samenscholing verbiedt als er risico’s zijn voor de openbare orde. Dat is hier het geval. Toeschouwers en deelnemers riskeren een boete voor het aanwezig zijn op die plaats. Ook al vindt er op dat moment geen race plaats. We gaan deelnemers en toeschouwers voor deze boete waarschuwen."

Op andere plaatsen in Nederland, zoals in Rotterdam, wordt dezelfde aanpak al met succes ingezet, zo meldt de gemeente Terneuzen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gijs (21-9-2014 om 19:20)
Op schapenbout 30km zone en de kijkuit. 60km zone zijn iedere dag. Straatraces laat de Heer jan lonink. Zig daar mee bemoeien , maar daar hoor je niets. Over
Matthijs (17-9-2014 om 11:03)
Toeschouwers een boete geven... zo kansloos... Trouwens, criminaliteit brengt ook grote veiligheidsrisico's met zich mee. Wordt daar dan ook eens een keertje actie op ondernomen? (retorische vraag...)
marco (16-9-2014 om 13:00)
Slim, gaan we het ergens anders doen waar het waarschijnlijk gevaarlijker is als op dit stuk weg.
johnnyseat (14-9-2014 om 15:06)
tjonge wat een gezeik altijd , wat mag tegenwoordig niet meer he .laat die jongens hun hobby eens uit oefenen op een stuk weg waar op bijna geen kip komt .er staat op alle invalshoeken mensen met portofoons om te waarschuwen dat er mensen aankomen , dat word er gestopt tot ze weg zijn.laat dan de gemeente een mooi stukje weg toewijzen waar ze wel deze mooie hobby kunnen uitoefenen . stelletje bureaucraten die alles weigeren in hun gemeente , laat burgemeester lonink zelf daar eens de sfeer komen opsnuiven dan heeft hij ook eens een leuke middag
pippa (14-9-2014 om 14:32)
Wat een overtrokken reaktie,s laat die mensen toch racen daar! Je verlegt enkel het probleem want ze laten zich heus niet niet zomaar alles voorschrijven!! Het bestuur kan beter eens kijken naar de criminaliteit in de binnenstad, en daar eens spijkers met koppen slaan, ipv dat wollen sokken gedoe,gedoog hier ,gedoog daar en op een veilig recht stuk weg mag men niet racen wat een macho die burgervader!
subbie power (14-9-2014 om 13:21)
wat een gezeik als je uit je bed stapt kun je ook vallen, moeten we dan maar in bed blijven?? er gebeurt daar niks anders als ff kijken op een recht stuk wie er de snelste is ow ow geen afslagen geen ander verkeer, vroeger was er zelfs een circuit in axel maar door de zeveraars moest ook dat verdwijnen dan is er nog autocross wat hier ook al uitgestorven is, dus wat doet men ff naar de vlakte snachts als de zeveraars al lang op een oor liggen omdat ze weer te veel alcohol genuttigd hebben. en wat wil de politie net hun cmax of touran die rij je met een rappe 1.6 al zoek en wij hebben schijt aan de politie
Cookie-instellingen beheren