Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4

Toegevoegd: 16-09-2014, 08.06 uur - Update: 16-09-2014, 16.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 zijn vanochtend tussen Heinkenszand en Goes meerdere ernstige verkeersongevallen gebeurd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben GRIP 4 afgekondigd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een groot ongeval. De eerste melding over het ongeluk kwam even voor 08.00 uur binnen. Ter plekke zouden zich meerdere afzonderlijke ongelukken hebben voorgedaan op zowel de linker als de rechter rijbaan, dus in beide richtingen van de snelweg. Ter plekke is sprake van dichte mist. Er zou sprake zijn van een beknelling maar meer details ontbreken nog.

Inmiddels zijn zeker Zeeuwse zeven ambulances, een rapid responder, negen brandweerwagens en een traumateam opgeroepen om hulp te verlenen. Vanuit Brabant zijn zes ambulances ingezet. Uit Zuid-Holland zijn twee ambulances gealarmeerd. De hulpdiensten hebben een GRIP 2-situatie afgekondigd voor het coördineren van het incident. Er is opgeschaald naar "zeer groot ongeval". Zo'n klassificatie is de laatste jaren in Zeeland niet afgegeven.

Omleiding
Tussen knooppunt De Poel en Arnemuiden is de A58 volgens de VerkeersInformatieDienst volledig gestremd. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via omleidingsroute U18. Tussen Middelburg en Heinkenszand is de A58 ook volledig gestremd. Mensen uit die richting kunnen omleidingsroute U21 volgen. Verkeer dat achter het ongeluk moest stoppen, staat volgens getuigen volledig vast. De hulpdiensten roepen op om de vluchtstroken vrij te houden om zo hulpverleners de kans te geven naar het incident te rijden. 

Inmiddels is ook sprake van grote vertraging op de N62, de weg tussen de afslag Borsele en de A58 bij Heinkenszand. Verkeer moet daar rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd, zo meldt de VID.

Ongeluk Lewedorp
Rond 09.30 uur is er weer een ongeluk gebeurd op de A58, nu ter hoogte van Lewedorp. Het gaat wederom om een groot ongeluk met minstens tien gewonden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. Ook zijn ongeveer tien ambulances ter plaatse.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiële Twitterkanaal: @hvzeeland.

Zie ook onze andere artikelen over dit onderwerp:

Vrijwillig brandweerman omgekomen (16-09-2014)
Deel A58 voorlopig nog dicht (16-09-2014)
A58: Twee doden, tientallen gewonden (16-09-2014)
Wederom groot ongeluk A58 Lewedorp (16-09-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard Maljaars (19-9-2014 om 18:29)
Doordat er mensen waren die de geest hadden omop de vluchtstrook de nog aankomende auto s te attenderen te stoppen ben ik tot minder dan 5 meter voor het ongeluk tot stilstand kunnen komen. Ik ben hun zeer dankbaar dat zij (niet zonder gevaar)dit gedaan hebben. Zonder hun had het voor mij en met mij nog meer mensen anders af kunnen lopen.
Jaap (19-9-2014 om 00:49)
Beste heer D. Wanneer iedereen redeneert zoals u nu doet, ligt de schuld altijd bij een ander en wast uiteindelijk iedereen zijn handen in onschuld met de kreet 'kan ik er wat aan doen?'. Ik denk dat het veel belangrijker is om eerst eens naar jezelf te kijken en je af te vragen 'Wat had ik kunnen doen om dit te voorkomen?' Had ik niet meer afstand kunnen houden, had ik mijn snelheid moeten minderen of had ik misschien toch mijn verlichting eens iets vaker moeten nazien op de correcte werking hiervan. Alleen dan zal er werkelijk iets gaan veranderen aan de mentaliteit van de weggebruiker!
Dhr. D. (Diederick) van Ee (18-9-2014 om 20:27)
Beste Jaap, Als ik mijn verantwoordelijkheid neem (de dingen die u noemt) dan hangt de schuld van degene, die geen verantwoordelijkheid neemt (130 km p/u rijdt zónder verlichting) toch niet van mij af en is dat toch niet mijn schuld, zoals u beweert? Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid (mezelf inbegrepen), maar niet iedereen is medeverantwoordelijk voor het voorkomen van een ongeluk (alleen degene die 130 km p/u rijdt zónder verlichting). Uw argumentatie is slecht onderbouwt, ook m.b.t. de laatste regels: ik zeg alleen dat het opnieuw een roepstem des Heeren is over ons land/provincie (d.w.z. dat de HeerE ons oproept om ons te bekeren) en dat we bekeert moeten worden! Ik heb het niet over voorspellingen, dat staat er helemaal niet.
Jaap (18-9-2014 om 01:03)
Het kan best zijn dat het rijden zonder licht de eigen verantwoording is van ieder persoon afzonderlijk, maar er is in het verkeer ook JOUW verantwoordelijkheid om te zorgen dat je onder alle omstandigheden GEZIEN wordt door het andere verkeer. Het is in het huidige verkeer zo dat je mede verantwoordelijk bent om een ongeval te voorkomen; waarmee ik wil zeggen dat je mijns inziens verplicht bent om zodanig verlichting te voeren, afstand te houden en snelheid aan te passen aan de omstandigheden op de weg. Ik denk niet dat een voorspelling uit de bijbel of van de Heer hier iets mee van doen heeft. In mijn beleving van het geloof is het toch echt de bedoeling van de Heer dat we ook zelf na moeten denken over ons gedrag.
@@t is vreselijk (17-9-2014 om 17:05)
U hoeft niet te snappen dat nabestaanden de reacties lezen, u kan er wel respect en begrip voor hebben! Wat een ravage, gecondoleerd voor nabestaanden, verder heel veel sterkte voor de slachtoffers en hulpverlening en betrokkenen. Wat weet iedereen het weer goed, Let wel, ook mensen die op tijd stil stonden zijn alsnog vanachter aangereden. Net als een plotselinge dichte mist voor je neus, staan ook die auto's ineens stil. Dom zonder verlichting ja, maar had dit alles voorkomen?
karin (17-9-2014 om 10:25)
iedereen veel sterkte met het verwerken van het ongeluk en familie die hun man zijn verloren of zoon veel sterkte .alle hulp verleners ook hun gevoel en goede medewerking om alles goed te laten verlopen. maar vergeet de mensen die in of om het ongeluk zicht beschikbaar hebben gesteld om te helpen of een dienst van de gemeentes de zalen en bussen die zijn ingezet om de mensen te helpen en hun woord te kunnen doen. heel veel sterkte gewenst.
Cookie-instellingen beheren