www.hvzeeland.nl

Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4

Toegevoegd: 16-09-2014, 08.06 uur - Update: 16-09-2014, 16.52 uur

Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 zijn vanochtend tussen Heinkenszand en Goes meerdere ernstige verkeersongevallen gebeurd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en hebben GRIP 4 afgekondigd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een groot ongeval. De eerste melding over het ongeluk kwam even voor 08.00 uur binnen. Ter plekke zouden zich meerdere afzonderlijke ongelukken hebben voorgedaan op zowel de linker als de rechter rijbaan, dus in beide richtingen van de snelweg. Ter plekke is sprake van dichte mist. Er zou sprake zijn van een beknelling maar meer details ontbreken nog.

Inmiddels zijn zeker Zeeuwse zeven ambulances, een rapid responder, negen brandweerwagens en een traumateam opgeroepen om hulp te verlenen. Vanuit Brabant zijn zes ambulances ingezet. Uit Zuid-Holland zijn twee ambulances gealarmeerd. De hulpdiensten hebben een GRIP 2-situatie afgekondigd voor het coördineren van het incident. Er is opgeschaald naar "zeer groot ongeval". Zo'n klassificatie is de laatste jaren in Zeeland niet afgegeven.

Omleiding
Tussen knooppunt De Poel en Arnemuiden is de A58 volgens de VerkeersInformatieDienst volledig gestremd. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via omleidingsroute U18. Tussen Middelburg en Heinkenszand is de A58 ook volledig gestremd. Mensen uit die richting kunnen omleidingsroute U21 volgen. Verkeer dat achter het ongeluk moest stoppen, staat volgens getuigen volledig vast. De hulpdiensten roepen op om de vluchtstroken vrij te houden om zo hulpverleners de kans te geven naar het incident te rijden. 

Inmiddels is ook sprake van grote vertraging op de N62, de weg tussen de afslag Borsele en de A58 bij Heinkenszand. Verkeer moet daar rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd, zo meldt de VID.

Ongeluk Lewedorp
Rond 09.30 uur is er weer een ongeluk gebeurd op de A58, nu ter hoogte van Lewedorp. Het gaat wederom om een groot ongeluk met minstens tien gewonden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. Ook zijn ongeveer tien ambulances ter plaatse.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiële Twitterkanaal: @hvzeeland.

Zie ook onze andere artikelen over dit onderwerp:

Vrijwillig brandweerman omgekomen (16-09-2014)
Deel A58 voorlopig nog dicht (16-09-2014)
A58: Twee doden, tientallen gewonden (16-09-2014)
Wederom groot ongeluk A58 Lewedorp (16-09-2014)