Weerbericht:
In het noordoosten eerst mogelijk glad. Verder bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Deel A58 voorlopig nog dicht

Toegevoegd: 16-09-2014, 15.53 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Zo'n zeventig van de honderdvijftig auto's die vanochtend betrokken waren bij de aanrijdingen op de A58 zijn afgesleept naar de Zeelandhallen in Goes. De opvangcentra voor betrokkenen zijn inmiddels gesloten. Een deel van de A58 blijft voorlopig nog afgesloten, een ander deel gaat over ongeveer een uur weer open.

Mensen van wie de auto nog kon rijden en wie geen (grote) schade had konden hun weg onder begeleiding van de politie in de loop van de dag vervolgen. Anderen werden met bussen opgehaald en naar opvanglocaties in Arnemuiden, Heinkenszand en Kapelle gebracht. Die locaties werden rond 15.00 uur gesloten. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kunnen mensen wiens auto is afgesleept contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Slachtoffers
Bij de drie grote aanrijdingen zijn twee mensen om het leven gekomen. Elf mensen raakten zwaargewond. Eén van die zwaargewonden is een traumaslachtoffer. Deze gewonde werd naar Rotterdam gebracht. Verder waren er 15 lichtgewonden die moesten worden afgevoerd. Zij werden allemaal behandeld in ziekenhuizen Zeeland en Brabant. Tientallen anderen liepen licht letsel op maar hoefden niet te worden overgebracht naar een ziekenhuis. Familieleden van gewonden die opgenomen zijn in het ziekenhuis zijn ingelicht. De familie van de dodelijke slachtoffers, beiden afkomstig uit Zeeland, is ook geïnformeerd.

Omleidingen
Het streven is volgens de Veiligheidsregio om voor de avondspits (17.00 uur) de A58 van Brabant naar Zeeland weer helemaal vrij te maken. Om de weg van Zeeland naar Brabant vrij te maken is meer tijd nodig. Wanneer die weer open kan is nog niet bekend.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiële Twitterkanaal: @hvzeeland.

Zie ook onze andere artikelen over dit onderwerp:
- Vrijwillig brandweerman omgekomen (16-09-2014)
- A58: Twee doden, tientallen gewonden (16-09-2014)
Wederom groot ongeluk A58 Lewedorp (16-09-2014)
Zeer groot ongeluk A58 Goes, GRIP 4 (16-09-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manuella (16-9-2014 om 20:38)
Mijn vriend was vandaag "betrokken" , en gelukkig voor ons is hij oke! Hij is op dat moment de hulpdiensten gaan helpen. Onder andere heeft hij geholpen bij een voertuig waarin een moeder en 2 dochter zaten. Vermoedelijk is 1 van de dochters het zwaargewonde traumaslachtoffer. Nu kan mijn vriend veel "loslaten" maar niet hoe het nou met dat meisje is. Ik snap dat de familie er niet om te springen zit om wild vreemde op de hoogte te stellen, maar mocht iemand hier de kracht en de tijd voor vinden zouden wij (voornamelijk mijn vriend) graag willen weten hoe het met het gezin gaat! Veel sterkte aan iedereen die er vandaag bij betrokken was , liefs Manuella en Johan
Mark (16-9-2014 om 20:05)
Hard rijdend in de Mist omdat je bang ben je baantje te verliezen Is het je leven waard ?
Cookie-instellingen beheren