Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Digitale flitspaal in Oud-Vossemeer

Toegevoegd: 17-09-2014, 13.16 uur
Door: Rolf de Feijter

OUD-VOSSEMEER - De analoge flitspaal aan de Oud-Vossemeersedijk (N656) bij hectometerpaal 3,9 wordt vervangen door een digitale paal.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de wegbeheerder gemeente vastgesteld dat de flitspaal wordt vervangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Staffie (18-9-2014 om 01:06)
Zo laat je dus iedereen op zijn teller kijken, bang dat er een boette op de mat valt, beter voor je kijken en een ongeluk kunnen voorkomen....
peter (17-9-2014 om 20:36)
ja, dit gaat echt werken. Dagelijks rij ik er voorbij en alle mensen rijden keurig 80 of minder totdat ze de paal voorbij zijn. dan vliegen ze met 100 of meer de rest van de dijk af. Gek he dat er regelmatig auto's van de dijk af vliegen en tegen een boom klappen. flitspalen geven een schijnveiligheid, iedere persoon die daar bekend is weet exact waar ze flink kunnen doortrekken.
P van D (17-9-2014 om 14:12)
Slap verhaal te goed van verkeersveiligheid en aanpassing gedrag middels boete's..Zijn alleen maar nadelen aan..Zo'n paal kost vreselijk veel geld, het kost dus man-uren wat meer werkloosheid betekend en het heeft geen effect want als mensen er echt van leerde deed niemand het meer !!! Geef mij maar 1000 euro beloning per jaar voor goed rijgedrag dan speed ik nooooit meer !
Zeeuw (17-9-2014 om 14:03)
Tuurlijk wij zijn de kilometer-vreters,en zij de EURO-VRETERS.
Cookie-instellingen beheren