Weerbericht:
In het noordoosten eerst mogelijk glad. Verder bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Beknellingen bij ongeluk Vogelwaarde

Toegevoegd: 20-09-2014, 14.34 uur - Update: 21-09-2014, 10.39 uur
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - In Vogelwaarde heeft zaterdag aan het begin van de middag een zware aanrijding plaatsgevonden. In totaal raakten vijf mensen gewond, waaronder ook twee kinderen.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur op de Schoolstraat. Er waren twee auto's bij betrokken en daarin zaten twee personen bekneld. Het ging om beide bestuurders van 19 en 40 jaar oud. In de auto bij de 19-jarige man, welke in de richting van de Provincialeweg reed, zaten verder een 41-jarige vrouw en kwee kinderen van 8 en 12 jaar. De 40-jarige bestuurster van de andere auto reed in de richting van Vogelwaarde.

Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de 19-jarige bestuurder, die richting de Provincialeweg reed, onvoldoende rechts hield. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. Beide bestuurders zijn nauwelijks aanspreekbaar naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Een van de kinderen is ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeluk werden er drie brandweerwagens, een traumahelikopter en zeker drie ambulances ingezet. De weg was tijdens het ongeval afgesloten en het verkeer werd omgeleid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ernst (25-9-2014 om 11:51)
Onze overheid vindt het handiger om wegmarkeringen op deze manier aan te brengen maar vergeten even snel dat de weg ogenschijnlijk smaller wordt en daarmee gelijk minder veilig. Gewoon weer een middenstreep aanbrengen geeft een veel duidelijker beeld van scheiding weghelften.
rapenburger (22-9-2014 om 10:36)
@Fietser, heb je ooit al eens op die weg gereden? Vind het schandalig dat u de schuld geeft aan de 19 jarige automobilist. Op die weg wordt altijd te hard gereden. Plus gezien de 19 jarige automobilist net uit de bebouwde kom kwam gereden kan hij nooit te snel de bocht ingezet hebben! Als u er zelf niet bij bent geweest vind ik u reactie niet gepast en gezien de mais die de bocht onoverzichtelijk maakt, lijkt mij eerder de andere automobilist schuldig. Maar dat is mijn mening
Chuckles (21-9-2014 om 18:43)
axelaar dat is onzin, zeeuwsvlaamse weggebruikers zijn gewend polderwegen te gebruiken wat doe je als er op een polderweg jouw een traktor tegemoet komt? je mindert vaart, en geeft elkaar de ruimte omdat je niets anders kan dan zijn wegmarkeringen snelheid aanpassen mensen!
fietser (21-9-2014 om 13:22)
@Axelaar, dat is nu juist wat je moet weten dat deze 'bermstreep' alleen maar een markering is om aan te geven dat je op een bepaalde afstand van de berm zit en ook om aan te geven wat voor snelheid deze weg heeft. De jongeman, 19 jaar heeft pas een rijbewijs als die het al niet weet?!?!
Kees (21-9-2014 om 12:59)
De Hulster infrastructuur is een trieste bedoeling. Kijk maar eens naar de kernen met hun doorgaande wegen. Veel hardrijders, vrachtverkeer dat de kortste weg (door de bebouwde kom) kiest. En wat te denken van het veel te hard rijdende, zwaar beladen landbouwverkeer? Verkeersslachtoffers, de vele klachten van bewoners, de waarschuwingen van o.a. VVN worden allemaal genegeerd. Ons belastinggeld moet blijkbaar aan belangrijkere zaken worden gespendeerd.
axelaar (21-9-2014 om 09:53)
Velen begrijpen de wegmarkering niet of durven er niet overheen. Ik kom vaak tegenliggers tegen die niet over de gestreepte witte lijn durven en/ of gaan. Volgens mij ligt daar het probleem.
Cookie-instellingen beheren