Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Grote brand in loods met hooi Zaamslag

Toegevoegd: 22-09-2014, 14.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZAAMSLAG - In een schuur op het terrein van een camping aan de Koning Willem III-weg bij Zaamslag woedt op dit moment een grote brand. 

De brand brak rond 13.30 uit. In de schuur lagen hooi en stro opgeslagen. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van overslag naar een naastgelegen schuur. De brand in de schuur was na een uur uitslaand. Er kwam behoorlijk wat rook vrij en de Veiligheidsregio Zeeland raadde mensen daarom aan om uit de rook te blijven en deuren en ramen te sluiten. Ook werd geadviseerd ventilatie uit te zetten.

Volgens de Veiligheidsregio zijn vier blusvoertuigen en vijf watertankwagens ingezet. De tankwagens, onder meer afkomstig uit België, zijn ingezet om te pendelen met bluswater. Bij het blussen werd volgens de woordvoerder bovendien zo veel water gebruikt dat mensen in de omgeving bruin water uit de kraan konden krijgen. Er raakte niemand gewond. Voor de zekerheid staat wel een ambulance stand-by.

Rond 16.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-9-2014 om 19:29)
Wat een grote brand als je de foto's ziet van die schuur vermoedelijk een houten schuur met een dikke laag koolteer hoe de brand ontstaan is niet mee gedeeld hoogst waarschijnlijk is de voorraad stro en hooi is niet meer bruikbaar na zon brand wat een grote strop bij deze veel sterkte.
marina (22-9-2014 om 18:18)
nu ik de beelden zie, heeft men erg veel geluk gehad. De grote schuur waar we met de groep hebben gedanst is er vlak bij en de toiletunit van de camping. Wat een geweld zeg, daarbij nog eens de harde noordenwind. Indrukwekkend als je de locatie kent. De brandweer heeft zijn best weer gedaan, tof mannen/vrouwen.
marina (22-9-2014 om 15:16)
oh wat erg, hoop dat het bij de schuur alleen blijft. We hebben daar boerengolf gespeeld en er zitten verschillende dieren. Sterkte aan de familie en de mensen die er nog met een caravan staan!!
Cookie-instellingen beheren