Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 152 km

'Advocaat voor bedreiger burgemeester'

Toegevoegd: 22-09-2014, 16.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het waren niet de fraaiste bewoordingen die de 57-jarige J. V. uit Rijen aan het adres van de voormalige burgemeester van Vlissingen René Roep richtte: 'Vieze, vuile Joodse trekhond uit Vlissingen' en 'die trekhond uit Utrecht mag publiekelijk gestenigd worden'.

Het is slechts een bloemlezing van alle scheldpartijen die de Rijenaar van januari 2012 tot en met 28 augustus 2013 per mail, per brief of telefonisch tot Roep richtte. Maar ook minister Plassterk ontkwam niet aan de verbale toorn van V. : 'Tweehonderdduizend euro voor degene die dit varken dat deel uitmaakt van het laatste kabinet Balkenende kapotmaakt.' Dat was in mei 2011 in Den Haag en op dezelfde dag bedreigde hij eveneens via Gaysite.nl districtschef Siderius van het politiedistrict Oosterhout met de oproep dat Siderius voor 1 juni 2011 moest worden doodgeschoten.

De zaak tegen de Rijenaar werd maandag door de rechtbank in Middelburg pro forma behandeld. Tijdens die zitting, waarbij V. ontbrak, bepaalde de rechtbank dat de aan wanen en andere stoornissen lijdende V. een advocaat moet worden toegewezen omdat hij niet in staat is zijn eigen verdediging te voeren. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfons (23-9-2014 om 13:31)
Ach, we zijn het toch al gewend om op te draaien voor mensen die zich niet kunnen gedragen. Gewoon maf doen en dan krijg je alle hulp en hoef je niets te doen hier in Nederland.
Anja (23-9-2014 om 00:22)
Gewoon je eigen maf laten verklaren , dan kan je lekker je gang gaan in Nederland . Anders is het niet . Stelen roven moorden en schelden allemaal ongestraft . Belachelijk
de gewone man (22-9-2014 om 20:44)
en daar gaan wederom onze belastingcentjes....
bert kaiser (22-9-2014 om 20:16)
hoezo een advocaat?weer op kosten van de belasting betaler zeker ?. gewoon een straf geven klaar uit.
Cookie-instellingen beheren